πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Μετά τις προσφυγές, έρχονται τα χρήματα! Ο Δήμος Περιστερίου δίνει 13ο και 14ο μισθό στους υπαλλήλους του [audio]

Επαναχορήγηση και αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή επιδομάτων εορτών και αδείας, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, για τους υπαλλήλους του και ο Δήμος Περιστερίου.

Η προσφυγή των εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου ήταν μία από τις μεγαλύτερες αριθμητικά προσφυγές που έχουν γίνει. Όπως ανέφερε, στο NewsIt.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξης Σταυρούλιας, ο Δήμος αποφάσισε να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου και να μην προχωρήσει σε προσφυγή.

«Στο Δήμο μας εργάζονται 220 εργαζόμενοι με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου. Είναι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Από αυτούς, 152 σε δύο ομάδες έκαναν προσφυγή στο αρμόδιο Πρωτοδικείο και απαιτούν τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων για τα έτη 2015, 2016 και ένα μέρος του 2017. Οι πρωτόδικες αποφάσεις, λοιπόν, που ελήφθησαν και ήρθαν σε γνώση μας στο Δήμο Περιστερίου λένε ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται, όντως, τα δώρα αυτά και τα επιδόματα. Το ύψος, περίπου, για το καθένα είναι γύρω στα 2.250 ευρώ, άλλος 2.500 ευρώ ανάλογα με την ημερομηνία που έχει ζητήσει ο καθένας και έχει εγκριθεί», εξήγησε ο κ. Σταυρούλιας.

Και συνέχισε: «Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, έχοντας προεδρεύοντα τον Δήμαρχο του Δήμου Περιστερίου, τον Ανδρέα Παχατουρίδη, και τους Αντιδημάρχους, απεφάνθη να κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει να δώσει τα χρήματα στους εργαζόμενους, χωρίς να κάνει άσκηση του δικαιώματος έφεσης που έχει. Παρένθεση: Δύναται ο Δήμος, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να καταβάλλει τα χρήματα Πρωτόδικα, χωρίς να ασκήσει έφεση. Κάνοντας, λοιπόν, τη χρήση αυτή του δικαιώματος που έχουμε, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Περιστερίου απεφάνθη ότι θα διαθέσει το χρηματικό ποσό αυτό στους εργαζόμενους που έχουν ήδη προσφύγει και έχουν δικαιωθεί, καθώς, επίσης, και στους υπολοίπους αν προσφύγουν και δικαιωθούν και, μάλιστα, τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν τμηματικά σε 2 δόσεις. Η πρώτη δόση ελπίζουμε και ευελπιστούμε να έχουμε προλάβει και να την αποδώσουμε πριν από τα Χριστούγεννα του 2018 και η επόμενη δόση στις αρχές του επόμενου έτους. Θεωρούμε ότι ο εργατικός κόσμος της πόλης του Περιστερίου, οι άνθρωποι που κάθε μέρα βοηθούν και συναινούν στην επιτέλεση του έργου μας, οι εργαζόμενοι του Δήμου, δικαιούνται αυτό Πρωτόδικα και εμείς δε θα παρακολουθήσουμε τον παραλογισμό να κάνουμε εφέσεις και να κάνουμε τους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου πελάτες σε κάποια δικηγορικά γραφεία. Πήραμε την ευθύνη, η οικονομική ευρωστία του Δήμου μας το επιτρέπει, μάλιστα, δεσμευτήκαμε ότι όλα γίνονται με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Η παρούσα, λοιπόν, οικονομική κατάσταση του Δήμου, νομίζω, ότι είναι πάρα πολύ καλή και επιτρέπει να κάνουμε αυτή τη κίνηση. Για αυτό είμαστε ήδη έτοιμοι και προχωρούμε στην εκτέλεση αυτής της υπόσχεσης που έχουμε κάνει».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Σταυρούλιας στο Newsit.gr

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();