πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: «Στον αέρα» οι 3.000 προσλήψεις-Λάθος στον προϋπολογισμό

«Στον αέρα» θεωρούν ότι βρίσκονται οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά την χθεσινή συνάντηση με τους τρεις υπουργούς (Χαρίτση, Ξενογιαννακοπούλου, Φωτίου). Όπως τονίζει μιλώντας στην aftodioikisi.gr, η πρόεδρος του μεγαλύτερου Σωματείου Εργαζομένων στο «ΒσΣ», της Αττικής, κ. Σοφία Κολιζέρα «μετά τη χθεσινή συνάντηση βρισκόμαστε στα ίδια. Δηλαδή, παρότι οι υπουργοί μίλησαν για αυξημένη μοριοδότηση, δεν μας έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα να θεωρούμε ότι δεν διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι. Εμείς που εργαζόμαστε στις ίδιες θέσεις για μία 15ετία και προφανώς καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητάμε μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου, όπως μας είχαν υποσχεθεί οι σημερινοί κυβερνώντες αλλά και όπως αναφέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού».
Τονίζει ωστόσο, ότι όταν τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα, «οι υπουργοί μίλησαν για αντισυνταγματικότητα, ενώ αναφορικά με την αναφορά στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, την απέδωσαν σε λάθος!».

Όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, και επιβεβαιώνει η κ. Κολιζέρα, «οι υπουργοί τόνισαν ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα μας δώσουν το προσχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης αλλά και της ΚΥΑ με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια της πρόσληψης. Εκεί θα δούμε τις ακριβώς θα προβλέπεται, αλλά, καθώς δεν λάβαμε καμία δέσμευση κατά τη χθεσινή συνάντηση, εκφράζουμε βάσιμους φόβους ότι πολλοί από εμάς, όπως έγινε και με την 3Κ/2018, θα μείνουν εκτός», προσθέτει η κ. Κολιζέρα. Άλλωστε, καταλήγει, «οι υπουργοί δεν δεσμεύθηκαν ότι θα προσληφθεί το σύνολο των σημερινών εργαζόμενων αλλά, με το επιχείρημα της αντισυνταγματικότητα, ότι  θα προσπαθήσουν να προσληφθούν οι περισσότεροι».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, στις σκέψεις του ΥΠΕΣ είναι να μοριοδοτηθεί το σύνολο ή, έστω μεγάλο μέρος, της προϋπηρεσίας, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει προσφυγές, για «φωτογραφική» προκήρυξη, με κίνδυνο αυτές να γίνουν δεκτές.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();