πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

« Ξεπουλά» η κυβέρνηση όλη την Καισαριανή

Όχι ένα ή δυο ή τρία αλλά …28 ακίνητα και δημοτικούς χώρους της Καισαριανής , ακόμη και πλατείες της Καισαριανής περιλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που παραχώρησε – υποθήκευσε στο Υπερταμείο , η «αντιμνημονιακή» κατά τ’ άλλα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δήμαρχος της Καισαριανής , Ηλίας Σταμέλος, ανάμεσα στα ακίνητα της περιβόητης λίστας του Υπουργείου Οικονομικών, εμφανίζονται 28 καταχωρήσεις εκτάσεων που βρίσκονται στο Δήμο μας.

Μέσα σε αυτά είναι αθλητικοί χώροι (γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, μπάσκετ Αλεξάνδρου), το πάρκο του Άι Γιάννη, το 2ο Δημοτικό σχολείο, παιδικές χαρές (Αμασείας, 2ας Μαΐου), μέχρι και η πλατεία του Αγ. Νικολάου.

Η Δημοτική Αρχή συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 7 μμ με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δημόσια περιουσία που εκχωρείται στο Υπερταμείο και τη λήψη πρωτοβουλιών ενάντια σε αυτήν την απόφαση.

Όπως είναι γνωστό με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στα μέσα Σεπτέμβρη (ΦΕΚ Β’ 2317/19-09-18) και κατ’ επιταγή των μνημονιακών της δεσμεύσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην εκχώρηση στην ΕΕΣΠ (το γνωστό Υπερταμείο – πρώην ΤΑΙΠΕΔ) ακόμη 10.199 ακινήτων του Δημοσίου συνολικής έκτασης 511.357,451τμ.

Τα ακίνητα αυτά , καταγγέλλει ο δήμαρχος Καισαριανής , « αποτελούν πλέον «εγγύηση» για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους. Στη λίστα περιλαμβάνονται σχολεία, νηπιαγωγεία, πλατείες, δασικές εκτάσεις, μνημεία κλπ που παίρνουν το δρόμο της εκχώρησης, ακολουθώντας τα λιμάνια-αεροδρόμια-πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εκτάσεις που ξεπουλήθηκαν και ξεπουλιούνται προγραμματισμένα. Μοναδικός σκοπός, να πιαστούν «οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων» και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον ελληνικό λαό και τη δημόσια περιουσία.

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, συνεχίζεται χωρίς παρέκκλιση το ίδιο αντιλαϊκό έργο, που διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα και φτιάχνει έναν επιχειρηματικό παράδεισο. Ότι η περίφημη «επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που περιμένει το λαό».

Επίσης υπενθυμίζει ότι το 2014 είχε αποτραπεί η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();