πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

600.000 ευρώ αναδρομικά στους υπαλλήλους του Δήμου Κοζάνης – Απόφαση κόλαφος από το ΣΤΕ

600.000 ευρώ είναι το ποσό που πιθανόν να αναγκαστεί να καταβάλει αναδρομικά στους υπαλλήλους του ο δήμος Κοζάνης για το 13ο και 14ο μισθό των ετών 2014-2016. Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και τις επικουρικές συντάξεις.

Η 100% περικοπή των επιδομάτων αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων μετά από δικαστικές αποφάσεις αίρεται με το ΣΤΕ να ανοίγει την πόρτα σε δεκάδες υπαλλήλους για την αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού. Θυμίζουμε ότι το 2011 υπήρχε μερική περικοπή των επιδομάτων και το 2012 οριστική κατάργηση. Ακόμα στο δήμο Κοζάνης και Εορδαίας με 300 και 260 υπαλλήλους αντίστοιχα δεν έχουν επιδικαστεί οι υποθέσεις. Φυσικά είναι θέμα χρόνου να δικαστούν οι αγωγές με τη δικαίωση των υπαλλήλων να βρίσκεται προ των πυλών.

Το θέμα της έφεσης καίει το δήμο Κοζάνης, αλλά και τους υπόλοιπους ενόψει και των εκλογών, μιας και θα κοντραριστεί με έναν μεγάλο στρατό 300 ατόμων. Ακόμα όμως κι αν ασκηθεί έφεση για να προσβληθεί η απόφαση, το ΣΤΕ έχει αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Από την άλλη δεν υπάρχουν τα αποθεματικά για να πληρωθούν οι μισθοί , μια κίνηση που θα ευχαριστούσε ιδιαίτερα τους υπαλλήλους, αλλά θα δημιουργούσε ασφυξία στο δήμο.

¨Ήδη η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει για απεργία στις 8 ή 14 Νοεμβρίου μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕ –ΟΤΑ με το θέμα να αποτελεί ένα μεγάλο πονοκέφαλο για τους δημάρχους της χώρας. Η ΚΕΔΕ προτείνει όσοι δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν τους μισθούς, όπως συνέβη στο Μαρούσι, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, η Πετρούπολη και το Ίλιον, όπου υπάρχει πρωτόδικη δικαίωση. Από την άλλη ζητά να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβληθούν οι δαπάνες από τον κρατικό κορβανά. Ελεύθερα λοιπόν αποφασίζει ο κάθε δήμος αν θα προχωρήσει στην πληρωμή των αναδρομικών…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();