πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Κ.Ε.Δ.Ε.: Ομόφωνη στήριξη του ΔΣ στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων που για χρόνια ολόκληρα προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους μια οριστική λύση στο πρόβλημα, που θα διασφαλίζει την εργασιακή κατοχύρωσή τους»
Την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που διεκδικούν κατοχύρωση του προσωπικού και μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος, εξέφρασε με ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να βρει μία οριστική και μόνιμη λύση προκειμένου να σταματήσει η ομηρεία του προσωπικού επισημαίνοντας: «Τιμούμε τους εργαζόμενους και αναγνωρίζουμε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που έχουν προσφέρει σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός τους, με υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά και δεν γίνονται πράξη. Η κυβέρνηση οφείλει να άρει επιτέλους το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν».
Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ να δρομολογηθεί άμεσα από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού».
Παράλληλα με δεδομένη την ολοένα και υψηλότερη ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των προσλήψεων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος.
«Παραμένουμε στο πλευρό των εργαζομένων και μαζί τους διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο για να βρεθεί μία ριζική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως θα υποβάλλει προς το υπ. Εσωτερικών το αίτημα για μία συνάντηση, παρουσία των εργαζομένων, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης μίας λύσης.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();