πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Αρένα πυγμαχίας το δημαρχείο Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Διαπληκτισμοί και χειροδικία σε… προεκλογικό φόντο

Σε αρένα πυγμαχίας μετατράπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το γραφείο του δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης με τον δημοτικό σύμβουλο Διονύση Μάλλιαρη να διαπληκτίζεται έντονα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο, ο οποίος  όπως ισχυρίζεται δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο από τον συνομιλητή του. Ο δήμαρχος σε ρόλο διαιτητή επενέβη για να τους χωρίσει.

Συγκεκριμένα περίπου κατά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, στο γραφείο του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ βρίσκεται για συνεργασία ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος. Κάποια στιγμή στο γραφείο του δημάρχου εισέρχεται και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διονύσης Μάλλιαρης, πρόεδρος του Συνδέσμου «Ηρακλής» και διευθύνων σύμβουλος της «Κοτύχι ΑΕ». Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης των τριών, το κλίμα είναι σχετικά ήρεμο. Κάποια στιγμή ακούγονται έντονοι διάλογοι, που μετατρέπονται σε διαπληκτισμούς. Αντικείμενο του διαπληκτισμού, δημοσίευμα που είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο f/b o κ. Μίγκος.
Οι φωνές συνεχίζονται και κάποια στιγμή ο κ. Διονύσης Μάλλιαρης φέρεται (σύμφωνα με πληροφορίες) να γρονθοκοπεί ή να χαστουκίζει στο πρόσωπο τον κ. Μίγκο, τραυματίζοντάς τον κάτω από το μάτι. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει επέμβει ο δήμαρχος για να σταματήσει η ένταση (ή και τα χειρότερα;) μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο κ. Μάλλιαρης αποχωρεί από το γραφείο του δημάρχου.
Με ασθενοφόρο
Στο δημαρχείο προκλήθηκε αναστάτωση και το επεισόδιο έγινε αμέσως γνωστό σε όλους τους παρευρισκόμενους στο κτίριο ενώ σε λίγα λεπτά το θλιβερό επεισόδιο είχε κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία
Στο δημαρχείο κλήθηκε ασθενοφόρο που μετάφερε τον κ. Ανδρέα Μίγκο στο νοσοκομείο του Πύργου για τις πρώτες βοήθειες αφού υπήρχε σκίσιμο στο αριστερό μάτι, ενώ ο ίδιος αισθανόταν ζαλάδες. Τον αντιδήμαρχο συνόδευσε ως το νοσοκομείο Πύργου με το αυτοκίνητό του ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και η σύζυγός του κ. Ιωάννα. Λίγο μετά τις 17.00 ο αντιδήμαρχος και ο κ. Μίγκος στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έφυγαν από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στα Λεχαινά.
Ο λόγος του διαπληκτισμού
Ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος ανήρτησε στην σελίδα του στο f/b δήλωση του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ που είχε δημοσιεύσει η «Πατρίς» και είχε αναρτήσει και το patrisnews. Η ανάρτηση λοιπόν που ήταν προφανώς «το μήλο της έριδος» και συνοδευόταν από φωτογραφία του δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου κ. Διονύση Μάλλιαρη  ήταν η εξής:
«ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ: «Είναι σεβαστές οι προσωπικές φιλοδοξίες, όμως θα ήταν πολιτικά έντιμο όσοι έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις για το μέλλον να παραιτηθούν από τα αξιώματα που κατέχουν ως μέλη της παράταξης ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.Καλώ τον κ. Μάλλιαρη να ανακαλέσει δημοσίως την δήλωσή του, ή σε αντίθετη περίπτωση να παραιτηθεί από τα αξιώματα που κατέχει, αφού τα απέκτησε με επιλογή του Δημάρχου και στήριξη από την παράταξη και στη συνέχεια να προχωρήσει με τις δικές του δυνάμεις στις επιλογές του».
Δήλωση Ανδρέα Μίγκου
«Το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω στη μια ,βρισκόμουν στο γραφείο του Δημάρχου Ναμπίιλ Μοράντ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Λάμπη Δημόπουλο και τον γενικό γραμματέα Νίκο Σοφιανόπουλο και φυσικά τον Δήμαρχο. Εκείνη την ώρα μπήκε στο γραφείο ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσιος Μάλλιαρης ο οποίος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο και τον γενικό γραμματέα να βγουν έξω γιατί ήθελε κάτι να πει σε μένα και τον Δήμαρχο. Αφού βγήκαν έξω άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί με φράσεις όπως «θα σου κόψω το λαιμό» «θα σε διαλύσω» και άλλες. Είχε σταθεί ακριβώς από πάνω μου ενώ ήμουν καθιστός..Κάποια στιγμή σηκώθηκα και του είπα να μην με απειλεί και τότε με χτύπησε στο πρόσωπο λίγο κάτω από το μάτι .Είχα αιμορραγία και σχισιμο ,έφυγα από το γραφείο και πήγα στην Αστυνομία όπου δήλωσα το γεγονός και μετά στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο γιατί είχα ίλιγγους. Στο νοσοκομείο έμεινα περίπου δυόμισι ώρες και αποχώρησα στις 5 το απόγευμα αφού έκανα ακτινογραφία και μου έδωσαν φαρμακευτική αγωγή. Σε όλα αυτά που έγιναν αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ του οποίου επικαλούμαι την μαρτυρία για να επιβεβαιώσει την αλήθεια όσων λέω αλλά και 8 ακόμα υπαλλήλους που βρίσκονταν έξω από το γραφείο και με είδαν που βγήκα έξω χτυπημένος»»
Δήλωση δημάρχου Ναμπίλ
«Ως δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης επιβεβαιώνω και  καταδικάζω τη βία που ασκήθηκε απρόκλητα στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο από τον Διονύσιο Μάλλιαρη και μάλιστα μέσα στο γραφείο μου. Τυχόν πολιτικές διαφορές λύνονται  με διάλογο ενώπιων της πολιτικής αρένας. Η βία δεν είναι ανεκτή και είναι κρίμα να δημιουργούνται προβλήματα και να γίνονται προσωπικές επιθέσεις χωρίς λόγο».
Δήλωση Διον. Μάλλιαρη
«Το θέμα προέκυψε με μία δημοσίευση με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Ναμπίλ Μοράντ στην εφημερίδα «Πατρίς», την οποία πήρε ο κ. Μίγκος και την αναπαρήγαγε με τη φωτογραφία μου στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» κι ενώ περιμέναμε επειγόντως μία κοπέλα από τα 8μηνα για να βγάλουμε καταστάσεις για το νερό, ο κ. Μίγκος απείλησε πως αν δεν παραιτηθώ κοπέλα δεν πρόκειται να πάρουμε! Εγώ πήγα στο Δήμαρχο για να δω για ποιον λόγο ανακατεύεται ο κ. Μίγκος στα θέματα του Συνδέσμου. Ήταν εκεί και ο κ. Μίγκος και υπήρξε ένας έντονος διαπληκτισμός για το πολιτικό ζήτημα και μόνο. Δεν ήταν κάτι προσωπικό. Το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν για μένα».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();