πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Στάση εργασίας σήμερα στη VODAFONE και στις θυγατρικές της κατά της κατάργησης του 8ωρου

Σε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 9πμ. έως τη 1μμ., προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone» – «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, με αφορμή την πρώτη ημέρα της κατάργησης του 8ωρου από την εργοδοσία της «Vodafone» σαν πρώτη μέρα εφαρμογής της κατάργησης του 8ωρου.
Την ίδια ώρα, η εργοδοσία απολύει εργαζομένους, εντατικοποιεί την εργασία σε όλα τα τμήματα, οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις σπάνε κόκαλα (επινοικίαση, μερική απασχόληση).
«Δεν θα τους περάσει! Απαιτούμε τώρα η εργοδοσία να πάρει πίσω τις συμβάσεις για το 9ωρο! Στηρίζουμε τους συναδέλφους που έχουν κάνει το βήμα και δεν υπογράφουν τις μετατροπές των συμβάσεων, καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη δεχθούν να νομιμοποιήσουν με την υπογραφή τους και τη στάση τους την προσπάθεια της Vodafone να κάνει νόμιμα αυτό που τόσα χρόνια κάνει παράνομα», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει, αναφορικά με την εντατικοποίηση της εργασίας, τις απολύσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας: «Δεν πρόκειται για αποσπασματικές κινήσεις, υπάρχει πίσω τους ένα κοινό, ενοποιητικό στοιχείο: Η εξασφάλιση της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας της Vodafone, που σημαίνει το τσάκισμα των ζωών μας. Περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικούμε με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τα δικαιώματά μας».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();