πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Πάτρα: Νέο «πράσινο» φως από το Δημοτικό Συμβούλιο για τους 12 της ΔΕΥΑΠ

Το σώμα ψήφισε για την επανακατάταξη των απολυθέντων

Ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της επανακατάταξης – πρόσληψης των 12 εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, που απολύθηκαν το 2011.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας σε εφαρμογή του Ν. 4483, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προχώρησε σε επανακατάταξη – πρόσληψη των 6 από τους 12 εργαζομένους, για τους οποίους υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις. Για τους υπόλοιπους 6, αποφάσισε ότι θα επανακαταταχθούν – προσληφθούν με την έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Τα εντάλματα πληρωμής των 6 εργαζομένων δεν εγκρίθηκαν όμως από την υπηρεσία του Επιτρόπου και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα παραπάνω προβλήματα, φαίνεται να έχουν προκύψει λόγω της διαφορετικής ερμηνείας του Νόμου, από το Ελεγκτικό Συνέδριο και των κατά τόπους Επιτρόπων. Απασχολούν και την πλειοψηφία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης ανά την Ελλάδα και κατά συνέπεια και αρκετούς άλλους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα σε αναμονή αποφάσεων είναι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Κέρκυρας, Ρόδου, Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι προκειμένου να πληρωθούν, κατέφυγαν δύο φορές στα δικαστήρια για έκδοση Προσωρινής Διαταγής Πληρωμής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, έλαβε ομόφωνα την παρακάτω απόφαση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίξει τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ για την πρόσληψη – επανακατάταξη των 12 εργαζομένων πρώην ΔΕΥΑ. Ζητούμε άμεσα με ευθύνη της Κυβέρνησης και του αντίστοιχου Υπουργείου, να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να παραμείνουν και να επανακαταταγούν στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και σύνθετο και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και σίγουρα για επίλυση όλων των περιπτώσεων, εάν χρειαστεί και με Νομοθετική Ρύθμιση.

Η επακακατάταξή τους θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, σε προσωπικό, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία, λόγω της απασχολήσεώς τους επί μακρό χρονικό διάστημα στις συγχωνευθείσες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();