πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

13ος και 14ος μισθός εργαζομένων Δ. Μεταμόρφωσης: Καταγγελία από Δημοτική Σύμβουλο

Καταγγελία από Δημοτική Σύμβουλο της Παράταξης του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, έφτασε στο epoli.gr αναφορικά με το δημοσίευμα μας “Έφεση Δήμου κατά δικαστικής δικαίωσης εργαζομένων για 13ο και 14ο μισθό” και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης δικαίωσης 80 εργαζομένων του Δήμου, για επιστροφή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας παρελθόντων ετών, που περικόπηκαν ελέω Μνημονίων.

Συγκεκριμένα, η κα Χριστίνα Αντωνοπούλου με ηλεκτρονική επικοινωνία της με το epoli.gr ενημερώνει ότι, κατά την επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ., με επιστολή της - απουσίαζε λόγω σοβαρού προσωπικού θέματος - ενημέρωνε το Σώμα πως - σε αντίθεση με τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης - ψηφίζει υπέρ της μη άσκησης έφεσης κατά της προαναφερόμενης δικαστικής απόφασης, με την πρόεδρο του Δ.Σ., ωστόσο, να μην την αναγιγνώσκει, κατόπιν εντολής του Δημάρχου. «…Στο θέμα με τους εργαζομένους σας αναφέρω προς ενημέρωση σας, εγώ ψήφισα υπέρ με επιστολή που δεν διαβάστηκε ώς όφειλε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σαφώς κατόπιν εντολής του Δημάρχου».
Η δημοτική σύμβουλος στην ίδια επικοινωνία αναφέρει πως, ανάλογη ενέργεια υπήρξε και για άλλη δημοτική σύμβουλο (τα στοιχεία της βρίσκονται στην διάθεση του epoli.gr) της συμπολίτευσης, η οποία επίσης με επιστολική ψήφο ψήφιζε υπέρ των εργαζομένων.
Το epoli.gr επικοινώνησε με τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος μας απάντησε, «για πρώτη φορά ακούω για επιστολική ψήφο σε δημοτικό συμβούλιο. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και να ενεργεί σύμφωνα με τις ανάγκες του».
Στα πλαίσια του ρεπορτάζ του epoli.gr υπέρ της απόφασης άσκησης ένδικων μέσων ψήφισαν 14 μέλη από τα 16 της πλειοψηφούσας Παράταξης του Δημάρχου στο Δ.Σ. (Τα 2 μέλη που υπολείπονται οι προαναφερόμενες απούσες δημ. σύμβουλοι), με τον Δήμαρχο πριν τη συνεδρίαση να καλεί σε συμμετοχή τους εργαζομένους του Δήμου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη θέση του, με σαφήνεια και ακρίβεια.

Η επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο
Λόγω του 40 ήμερου μνημόσυνου της πεθεράς μου στην Πάρο, δεν μπορώ να παρευρίσκομαι στο αποψινό συμβούλιο. Για αυτό σας καταθέτω το ψήφισμά μου για το 20ο θέμα της 21ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας είναι οι άνθρωποι που κάθε μέρα βοηθούν και προσπαθούν για την καλύτερη αποτελεσματικότητα του έργου του Δήμου. Εφόσον το δικαιούνται αυτό Πρωτόδικα, εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε εφέσεις σπαταλώντας άλλα χρήματα σε δικηγόρους, δικαστικά έξοδα και να παρακολουθούμε τον παραλογισμό. Άλλωστε η οικονομική ευρωστία του Δήμου, μας επιτρέπει τη δυνατότητα αυτή.
Για αυτό ψηφίζω υπέρ της μη άσκησης ένδικων μέσων της έφεσης κατά της υπ.αριθμ. 23/2018 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ν.Ιωνίας, την παραίτηση από αυτά και ψηφίζω υπέρ της καταβολής των εν λόγω μισθολογικών παροχών στους εργαζόμενους.

Με εκτίμηση
H Δημοτική Σύμβουλος
Χριστίνα Αντωνοπούλου

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();