πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΑΜΕΣΗ μονιμοποίηση για συμβασιούχους Καθαριότητας Δήμου με δικαστική απόφαση

Όπως παρουσιάζει, σήμερα, αποκλειστικά το epoli.gr με την υπ’ αριθμ. 2034/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικαιώθηκαν δικαστικά, έντεκα (11) εργαζόμενοι Καθαριότητας στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι αναγνωρίστηκε από το Δικαστήριο ότι συνδέονται με το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από την ημέρα της πρώτης πρόσληψής τους από αυτό.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν υπηρετούσαν στο ως άνω νομικό πρόσωπο από το έτος 2014, ενώ άλλοι είχαν προσληφθεί το έτος 2016, όλοι όμως υπηρετούσαν αδιάλειπτα σε αυτό έως την ημερομηνία εκδίκασης της αγωγής.
Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι, όλοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της Καθαριότητας και για το λόγο αυτό διέταξε να συνεχίσουν να απασχολούνται με τους ίδιους όρους επ’ αόριστον.
Το σημαντικότερο, και συγχρόνως εξαιρετικά σπάνιο σε ανάλογες περιπτώσεις, σημείο της εν λόγω απόφασης είναι το ότι το Δικαστήριο την κηρύσσει προσωρινά εκτελεστή, που σημαίνει την άμεση επαναπρόσληψη των συμβασιούχων, μετά την αποχώρησή προ μηνός από την εργασία τους, χωρίς να εξαρτώνται από την άσκηση ή μη ενδίκων μέσων από την πλευρά του ΝΠΔΔ!
Το epoli.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο των έντεκα (11) εργαζομένων κ. Λάμπρο Ντουματσά, ο οποίος δήλωσε τα εξής στην ιστοσελίδα μας:
«Με την υπ’ αριθμ. 2034/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώθηκε ο αγώνας και η αγωνία των έντεκα εργαζομένων στην καθαριότητα του Ν.Π.Δ.Δ. ΟΠΑΚΜ του Δήμου Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς εργασίας με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, θα συνεχίσουν πλέον να εργάζονται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Το σημαντικότερο, όμως, σημείο της απόφασης είναι ότι το Δικαστήριο την κήρυξε προσωρινά εκτελεστή, με αποτέλεσμα οι εν λόγω συμβασιούχο να αναλάβουν πλέον εργασία με σχέσεις αορίστου χρόνου από την επομένη κιόλας ημέρα της κοινοποιήσεως της απόφασης στο νομικό πρόσωπο.
Τέλος, οφείλω να επισημάνω ότι η ηγεσία του Δήμου Νέου Ηρακλείου και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΟΠΑΚΜ υπήρξαν υποστηριχτές του αγώνα των εργαζομένων, η θετική έκβαση του οποίου θα βοηθήσει το υποστελεχωμένο νομικό πρόσωπο, στο οποίο δυστυχώς δεν δόθηκε η δυνατότητα να προσλάβει προσωπικό μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.»    

Η απόφαση

* Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 3641468 
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();