πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Παιδικοί Σταθμοί Δ.Αλίμου: Με τις «ευλογίες» της ΣΥΝ.ΑΝ δεν προσλαμβάνουν προσωπικό

Στις 22 Αυγούστου 2018 παρελήφθη από το ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έγκριση από τον ΑΣΕΠ για πρόσληψη 23 νέων συναδέλφων με σύμβαση ορισμένου χρόνου(11μηνης διάρκειας και με δυνατότητα ανανέωσης) μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με αρ.πρωτ.23543/2018//1/2018. Προσωπικό το οποίο είναι άκρως απαραίτητο αν αναλογιστούμε τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που φιλοξενούνται στο ΝΠΔΔ αλλά και λόγω των νέων τμημάτων που συνεχώς δημιουργούνται.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλίμου φιλοξενώντας περίπου 600 παιδιά κάθε χρόνο έχουν να επιδείξουν σημαντικό και ποιοτικό έργο για το οποίο καμαρώνει δημοσίως η Διοίκηση του Δήμου και το απολαμβάνουν οι Δημότες. Έργο το οποίο προσφέρουν οι εργαζόμενοι όλα τα χρόνια ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των μειώσεων των μισθών αλλά και της τραγικής έλλειψης προσωπικού εξαιτίας των μνημονίων και της κατάργησης των προσλήψεων.

Όταν λοιπόν δίνεται η ευκαιρία να γίνουν προσλήψεις 23 συναδέλφων μέσω ΑΣΕΠ, που σημαίνει προσλήψεις με αξιοκρατία και με ελεγμένα πτυχία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και δυνατότητα ανανέωσης, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί ο Δήμαρχος Αλίμου κος Κονδύλης Ανδρέας, ενώ έχουν εγκριθεί οι 23 προσλήψεις των συναδέλφων από το ΑΣΕΠ δέχτηκε μόνο τις 6 με την απόφαση 168/2018 (ΑΔΑ: ΩΨ4ΥΟΛ0Σ-ΓΓΘ).

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να γίνονται οι προσλήψεις αξιοκρατικά ώστε να στελεχώνονται οι υπηρεσίες με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Με ελεγμένα πτυχία μέσω ΑΣΕΠ και όχι αμφιβόλου προελεύσεως, όπως έχει ξανασυμβεί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται τα πραγματικά κενά αλλά να δημιουργούνται «ειδικές θέσεις» στην υπηρεσία χωρίς αντίκρισμα. Και αυτό λόγω των αδιαφανών προσλήψεων που πραγματοποιούνται ακόμα και σήμερα μέσω ιδιώτη. Οι εργολάβοι καρπώνονται υπέρογκα ποσά κι εκμεταλλεύονται την ανάγκη του άνεργου για εργασία δίνοντας πενιχρούς μισθούς με μηδαμινά εργασιακά δικαιώματα. Ποσά τα οποία μπορούν να δαπανηθούν για την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον Δημότη.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που σύμμαχο στα αντεργατικά σχέδιά της η Διοίκηση του Δήμου βρίσκει συμμάχους στην ΣΥΝΑΝ Αλίμου και την «συνάδελφο» και Γραμματέα του Συλλόγου Χατζηδάκη Άννα που ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών ψήφισε να μειωθούν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ από 23 σε μόλις 6 (απόφαση 168/2018 ΑΔΑ: ΩΨ4ΥΟΛ0Σ-ΓΓΘ), την ώρα μάλιστα που δραστηριοποιείται ιδιώτης στους Παιδικούς Σταθμούς του Αλίμου, στρώνοντας για άλλη μια φορά τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση με τις «ευλογίες» του Προέδρου του Συλλόγου Γεωργακόπουλου Δημήτρη και της ΣΥΝΑΝ Αλίμου.

Η ίδια άλλωστε, το 2015 δεν δίστασε, προκειμένου να ικανοποιήσει τη Διοίκηση, να ψηφίσει την απόλυση 11 συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ δημιουργώντας τεράστια κενά και δίνοντας έτσι «πάτημα»… στη Διοίκηση να «προσφύγει» στη λύση του ιδιώτη με την στήριξη του Προέδρου του Συλλόγου Γεωργακόπουλου Δημήτρη και επικεφαλής της ΣΥΝΑΝ του Δήμου Αλίμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ενώ έληξε η θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ και μαζί και η θητεία της ως εκπρόσωπος εργαζομένων η Διοίκηση την «ξαναδιόρισε» στη θέση αυτή χωρίς καν την ανανέωση της εντολής των συναδέλφων εργαζόμενων, όπως ορίζει ο νόμος.

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ καλεί την Δημοτική Αρχή να επανέλθει στην εγκεκριμένη από τον ΑΣΕΠ πρόσληψη των 23 εργαζόμενων μέσω ΕΣΠΑ γιατί μόνο μέσα από τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου, όπως έχει πολλάκις επαληθευτεί, μπορούν να προσφέρονται δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες προς τον Δημότη και να δημιουργούνται αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε όσους ορέγονται την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου ότι οι βλέψεις τους θα πέσουν στο κενό. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τους αγώνες, διεκδικώντας παράλληλα προσλήψεις προσωπικού με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή, για δωρεάν και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες προς τον Πολίτη και Δημότη.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();