πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Τη μη κατάργηση των προληπτικών ελέγχων στις δαπάνες των Δήμων ζητά το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί εργαλείο διασφάλισης της διαφάνειας και της νομιμότητας στους Δήμους. Ζητούμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάργηση του»

Την κατηγορηματική του διαφωνία στην επικείμενη κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δαπανών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού από 1/1/2019, εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν πρότασης του Προέδρου της Ένωσης Γ. Πατούλη, θα σταλεί επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση με την οποία θα ζητείται η παράταση της λειτουργίας του προληπτικού ελέγχου στην οικονομική διαχείριση των Δήμων.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση, με την κατάργηση των προληπτικών ελέγχων θα δημιουργηθούν πρακτικά προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων. Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίστηκε, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ήδη διαμηνύουν στις δημοτικές αρχές ότι από τις αρχές του 2019 δεν θα υπογράφουν αποφάσεις που δεν έχουν την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου.

Στην εισήγηση του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η κατάργησή των προληπτικών ελέγχων θα δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στους Δήμους, αφού οι υπόλογοι θα τελούν πάντοτε υπό την ανασφάλεια και τον φόβο καταλογισμού τους και μάλιστα με την πάροδο μακρού χρόνου. Μέσω των ελέγχων αυτών διασφαλίζεται η νομιμότητα όλων των ενταλμάτων και των δαπανών μας.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προτεραιότητα, σε συνεργασία με τους θεσμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου να τηρούνται οι αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας. Παράλληλα όμως είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαδικασία στην έκδοση των αποφάσεων, χωρίς τα εμπόδια της γραφειοκρατίας».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();