πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Συνάντηση Δήμαρχου Πειραιά με εκπροσώπους των εργαζομένων για 13ο και 14ο μισθό

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε συνέχεια των παρεμβάσεων μας τα προεδρεία του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά (ΣΜΑΧΥΔΠ) και του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ), συναντήθηκαν την παραμονή Χριστουγέννων Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 το μεσημέρι με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη.
Μοναδικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το αίτημα της μη προσφυγής του δήμου σε έφεση στην περίπτωση που θα υπάρξουν πρωτόδικες θετικές αποφάσεις που θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους για την αναδρομική καταβολή των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος κανονικής άδειας που καταργήθηκαν με τον Ν. 4093/2012
Μεταξύ των άλλων τονίσαμε στον Δήμαρχο ότι:
Αναγνωρίζουμε ότι το μνημονιακό μέτρο της κατάργησης των δώρων και του επιδόματος αδείας ήρθε από την τότε κυβέρνηση, το οποίο υιοθέτησε και η σημερινή και όχι από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που όμως δεν έδειξαν καμία προθυμία αντίδρασης σε αυτό όπως και σε άλλα μνημονιακά μέτρα που ήταν σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να νομοθετήσει την επαναφορά του 13ου και 14ουμισθού και όπως το συνδικαλιστικό κίνημα πιέζει την κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση το ίδιο να κάνουν και οι δήμαρχοι μέσω της ΚΕΔΕ.
Υπάρχουν πλέον αποφάσεις του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματική την οριστική κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, παραπέμποντας το θέμα λόγω της κρισιμότητας στην ολομέλεια, η οποία όμως θα ήταν τουλάχιστον προκλητικό να αποφανθεί διαφορετικά.
Για τον παραπάνω λόγο από την στιγμή που θα δημιουργηθεί δεδικασμένο θα ήταν ανούσια και κοστοβόρα η διαδικασία της έφεσης από την πλευρά του Δήμου. Θυμίζοντας στον Δήμαρχο ότι είναι ακριβώς η αντίθετη περίπτωση του επιδόματος των 176 ευρώ όπου εκεί υπήρχε αρνητική απόφαση του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου και κέρδιζαν τις εφέσεις οι δήμοι και το δημόσιο.
Ο δήμος δεν θα κληθεί να πληρώσει τα αναδρομικά σε όλους τους εργαζόμενους την ίδια χρονική περίοδο αλλά αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου λόγω του ότι οι υποθέσεις είναι πολλές και όχι μία και εκδικάζονται σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το σύνολο της δαπάνης που θα προκύψει προκειμένου να εξετασθεί εάν μπορεί η δαπάνη αυτή να ενταχθεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς και σε νέα συνάντηση μας μετά την περίοδο των εορτών να μας απαντήσει.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μεταμνημονιακή εποχή, όταν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις εφαρμόζονται με ευλάβεια, συνεχίζουμε τους αγώνες μας κατά της πολιτικής της λιτότητας που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση διεκδικώντας όλα αυτά που αυταρχικά μας έκοψαν τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως διεκδικώντας την αξιοπρέπεια μας.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();