πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Αγωνία για την 3Κ -Τι ισχύει με την αναστολή προσλήψεων

Εκατοντάδες ερωτήματα που αφορούν, κυρίως, την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων έφτασαν στην  aftodioikisi.gr, μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ για την παράταση της αναστολής προσλήψεων και το 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την από 27.12.2018 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) παρατείνεται έως τις 31.12.2019 η αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο που είχε (πρωτο)θεσπιστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2006 (ΠΥΣ 33/2006). Συγκεκριμένα, στο χθεσινό ΦΕΚ ορίζεται ότι η ισχύς της συγκεκριμένης ΠΥΣ «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο» παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη ΠΥΣ που ισχύει από το 2016, δεν επηρεάζει ούτε κατ’ ελάχιστον όχι μόνο τις προσλήψεις μέσω της 3Κ αλλά και οποιεσδήποτε άλλες. Άλλωστε, όπως τονιζόταν από αρμόδιες πηγές στην aftodioikisi.gr, «προσλήψεις έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια και φέτος με τον κανόνα 1 προς 3 και θα γίνουν και το 2019 με τον κανόνα 1 προς 1. Απλώς, όπως ορίζει και η ΠΥΣ, οι προσλήψεις είτε μόνιμων είτε συμβασιούχων, γίνονται ύστερα από έγκριση της Επιτροπής που αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης».
Αναφορικά με τον χρόνο έκδοσης των οριστικών πινάκων της 3Κ, ισχύουν όσα έγραψε την επομένη των Χριστουγέννων στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();