πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή τη μεταφορά του πρωτοκόλλου του Υπ. Παιδείας από το Μαρούσι στα κάτω Πατήσια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη μεταφορά του πρωτοκόλλου του Υπουργείου Παιδείας 
από το Μαρούσι στα κάτω Πατήσια
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ’ αριθμ. 6/3-12-18 ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για τη μεταφορά του πρωτοκόλλου από το Υπουργείο που είναι στο Μαρούσι, στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Δαγκλή, επισημαίνει τα εξής:
Τα σχέδια αυτά είναι ανήκουστα, και δείχνουν την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντί να δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τα επιτείνουν περαιτέρω, διαταράσσοντας τον προσωπικό και εργασιακό βίο των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου.
Αν πράγματι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας ετοιμάζει κάτι τέτοιο, θεωρεί προφανώς ότι οι πολίτες είναι απειλή και πως πρέπει μια δημόσια υπηρεσία, αντί να είναι ανοικτή σε αυτούς και διάφανη στη λειτουργία της, να κατεβάσει τα ρολά που πριν λίγο καιρό χωρίς μελέτη και άδεια της Πυροσβεστικής εγκατέστησε. Δεν θέλουμε, άλλωστε, να πιστέψουμε ότι το δημοκρατικό ήθος του υπουργού συμβαδίζει με τον αποκλεισμό των μαθητών και των γονιών τους, των φοιτητών, των δασκάλων και των καθηγητών και γενικότερα όσων ζουν στην χώρα, από το να έχουν πρόσβαση στην κεντρική διοικητική δομή της παιδείας και της εκπαίδευσης.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει πως σε περίπτωση που προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε να αποτραπεί η σαλαμοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();