πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

Τα 65 άτομα, τα οποία εργάζονταν σε διοικητικές θέσεις, είχαν προσληφθεί τον περασμένο Απρίλιο με σύμβαση οκτάμηνη μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Παραμένουν στις θέσεις τους 65 συμβασιούχοι στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς κέρδισαν την προσωρινή διαταγή στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τα 65 άτομα, τα οποία εργάζονταν σε διοικητικές θέσεις, είχαν προσληφθεί τον περασμένο Απρίλιο με σύμβαση οκτάμηνη μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οι συμβάσεις τους έληξαν σταδιακά από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Με προσωρινή διαταγή χθες από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 19 Δεκεμβρίου, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου.

Την ικανοποίησή της γι΄ αυτή την εξέλιξη εξέφρασε στη Voria.gr η Αλεξία Μαργαρίτη, πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

«Ως πρώην συμβασιούχος έχουμε περάσει από αυτά τα στάδια και ξέρουμε την αγωνία που έχουν οι συνάδερφοι. Δουλεύουν 8ωρο και αμείβονται με 300 ευρώ. Θα είμαστε στο πλευρό τους και θα τους συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους», υπογράμμισε.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();