πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Πείτε "ΟΧΙ" στην ποε-οτα (Υπόδειγμα ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ)

Χαλάνδρι 18.01.2019

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Όπως έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει και υποστηρίξει, η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» θεωρεί υπεύθυνη την ποε-οτα, η οποία, κατά την διάρκεια των μνημονιακών χρόνων δεν είχε (ή, δεν ήθελε να έχει…) σχέδιο που θα συσπείρωνε τους εργαζόμενους ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.

Οι τυπικές απεργίες πριν την ψήφιση κάθε νόμου ή νομοσχεδίου – ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ - θεωρούμε ότι αποσυντονίζουν και αποδιοργανώνουν τους εργαζόμενους και τελικά τους απομακρύνουν από το συνδικαλιστικό κίνημα. Εξάλλου, αυτό δείχνουν και τα στοιχεία της μειωμένης (έως ελάχιστης) συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. 
Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει και να σκεφτούμε ότι η συμμετοχή σε κάποιο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο θα πρέπει να έχει κάτι να προσφέρει στην κατεύθυνση της ανανέωσης και αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι στην υπηρέτηση του (κατά την άποψή μας) αποτυχημένου και ξεπερασμένου συνδικαλιστικού μοντέλου ή την ικανοποίηση προσωπικών στρατηγικών ή κομματικών επιλογών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Μην παρασύρεστε από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό που σας παρουσιάζουν, δηλαδή πολιτικο-ιδεολογικό. Το τεράστιο πρόβλημα είναι οργανωτικό και ουσιαστικό.

Στις επερχόμενες εκλογές Συλλόγων-Σωματείων στους δήμους όλης της χώρας, πείτε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ποε-οτα και στους ακολουθητές της.


Σχηματίστε συνδυασμούς που δεν θα εξαρτώνται από την ποε-οτα και δεν θα «λογοδοτούν» στην ποε-οτα.

Δηλώστε και «φωνάξτε» τη συμμετοχή και την αρωγή σας σε μια προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ αυτών που σας έχουν φέρει σε αυτή την (εργασιακή) κατάσταση. Και αυτοί σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ οι «εσωτερικοί» και οι «εξωτερικοί» εραστές της πλασματικής μνημονιακής κρίσης…

Η "πρΟΤΑση" παρουσιάζει σήμερα ένα υπόδειγμα ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ και σας καλεί να το υιοθετήσετε, προκειμένου να σταματήσουμε να είμαστε απλοί θεατές μιας κομματικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που, χρόνια τώρα, μας καθιστά συμμέτοχους και συνένοχους σε ένα παιχνίδι (ΤΟΥΣ) εντυπώσεων μεταξύ των σωματείων, των συνδικαλιστικών ενώσεων και των εργατικών παρατάξεων.


Δείτε, κατεβάστε, συμπληρώστε και καταθέστε στις υπηρεσίες σας την ΑΙΤΗΣΗ που θα βρείτε Ε Δ Ω.

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();