πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ανησυχία εργαζομένων στην ΔΕΔΙΣΑ για τους ΦΟΔΣΑ

Την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της ΔΕΔΙΣΑ εκφράζουν μέσω σχετικής ανακοίνωσης οι εργαζόμενοι στην Διαδημοτική Επιχείρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «ως εργαζόμενοι της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α Α.Ε (Ο.Τ.Α) και ως εργαζόμενοι του πάροχου προσωπικού οι οποίοι αριθμούμε περί τους 260 εργαζόμενους, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την διαφαινόμενη διάλυση της επιχείρησης και την συγχώνευση της σε ένα φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Πραγματικά, είναι αδιανόητο, ο κόπος και ο μόχθος όλων των εργαζομένων της επιχείρησης και των διοικήσεων διαχρονικά, για να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με κανόνες αειφόρου διαχείρισης, να παραγνωρίζεται με γνώμονα ανίερες συμμαχίες και συμφέροντα.

Όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε καθημερινά όπως το σύνολο των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στα τεκταινόμενα που αφορούν άμεσα, εμάς και τις οικογένειες μας, την προστασία του περιβάλλοντος και τους Χανιώτες πολίτες οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια με την διαρκή συμμετοχή και ευαισθητοποίηση τους έφεραν την Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α στην κορυφή των ΦΟ.Δ.Σ.Α σε επίπεδο χώρας με πλήθος διακρίσεων και επαίνων.

Η παρέμβαση μας δεν βασίζεται στην λογική του τοπικισμού, του εγωισμού ή από γινάτι, αλλά στον παραλογισμό της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αμφότεροι δεν μερίμνησαν ώστε τα καλά παραδείγματα ΦΟ.Δ.Σ.Α σε Πανελλήνιο επίπεδο, που έδωσαν λύσεις στην διαχείριση των απορριμμάτων, που αποκατέστησαν το σύνολο των Χωματερών, που με επιτυχία εφαρμόζουν Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη διαχείριση, που λειτουργούν εργοστάσια ανακτώντας χρήσιμους πόρους και προστατεύοντας το περιβάλλων, να μην διαλυθούν αλλά να αποτελούν παραδείγματα για την ανάπτυξη τέτοιων δομών και σε άλλες περιοχές.

Η διάλυση της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α θα αποτελέσει οπισθοδρόμηση για τα Χανιά καθώς βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο από την υπόλοιπη Κρήτη, η οποία έμεινε πολύ πίσω στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων και έχει διαφορετικές ανάγκες. Οι δημόσιες και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις θα κατευθύνονται προς αυτές τις περιοχές αφού θα πρέπει να κάνουν πολλά βήματα για να φτάσουν το επίπεδο με τα Χανιά. Η ΔΕΔΙΣΑ από την πρωτοπορία θα περάσει στην οπισθοδρόμηση. Παράλληλα θα απολεσθεί η ευελιξία στην γρήγορη λήψη αποφάσεων οι οποίες θα λαμβάνονται από τον ενιαίο φορέα με έδρα το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιχειρησιακού έργου της επιχειρήσεις εις βάρος των Χανιωτών και του περιβάλλοντος.

Ως εργαζόμενοι της επιχείρησης, απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό θα αντισταθούμε και τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουμε την στάση μας»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();