πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αποκάλυψη «βόμβα»: Ψήφισαν την κατάργηση (εξάλειψη) της προσωπικής διαφοράς!

Αθήνα 9/1/2019


Νέος εμπαιγμός για τα περήφανα γηρατειά!

Ιδού η διάταξη (άρθρο 1 ν. 4583/2018)

1.Πανηγύριζαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, με προεξάρχουσα την υπουργό Εργασίας, αλλά και τον υφυπουργό της, ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την οριστική ακύρωση του μέτρου τής περικοπής τής αρνητικής προσωπικής διαφοράς (ΑΠΔ) που η ίδια είχε ψηφίσει τέσσερις (4) φορές (νόμοι 4387/2016, 4472/2017, 4475/2017 και 4549/2018).

Στην ίδια ακριβώς παραπλανητική γραμμή και τα φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ που, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, προωθούσαν την ίδια ψευδή πληροφόρηση προς τους συνταξιούχους και την κοινωνία ολόκληρη!

2.Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χωρίς ο ίδιος και οι συνεργάτες του να έχουν μελετήσει την επίμαχη ρύθμιση που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή και δεχόμενος την ψευδή κυβερνητική εκδοχή, έκανε λόγο για συναλλαγή τής κυβέρνησης με τους δανειστές, ότι δηλαδή όντως πέτυχε την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων με αντάλλαγμα την προδοσία στο Σκοπιανό!

3.Στην ίδια γραμμή δυστυχώς και οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων, χωρίς οι ομάδες εργασίας τους ή οι διάφορες Επιτροπές τους να μελετήσουν τη σχετική ρύθμιση-«παγίδα», την ψήφισαν χωρίς επιφυλάξεις αλλά με θετικές τοποθετήσεις στη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία τής κυβέρνησης.

4.Όμως όλοι τους μαζί (κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, λοιπά κόμματα της Βουλής), δεν ψήφισαν την ακύρωση της περικοπής τής προσωπικής διαφοράς αλλά το ακριβώς αντίθετο! Ψήφισαν την περικοπή της και επί τω αυστηρότερον, κατά την τελική διατύπωση του νόμου (άρθρο 1 ν. 4583/2018), την «εξάλειψή της».

Βάσει της σχετικής ρύθμισης, 1.500.000 «παλαιών» συνταξιούχων που έχουν βρεθεί με αρνητική προσωπική διαφορά (αφού οι συντάξεις τους έχουν ήδη επανυπολογιστεί με τα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του «νόμου Κατρούγκαλου»), ή θα έχουν από το επόμενο έτος περικοπή τής προσωπικής διαφοράς ή οι συντάξεις τους θα παραμείνουν «παγωμένες» για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια (από το 2023 και μετά), όταν παύσει η ισχύς τής διάταξης για το «πάγωμα» των συντάξεων.

5.Είναι ντροπή για τον θεσμό τού Κοινοβουλίου και για το Προεδρείο της, στο οποίο μετέχουν όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, να παγιδεύει τους εκπροσώπους τού λαού και να μην τους ενημερώνει για τις κοινωνιοκτόνες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καλούνται να ψηφίσουν.

Ακόμη περισσότερο, είναι αρνητικό και απαξιωτικό και για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κορυφαίο Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, να μην επισημαίνει τις ευθέως αντισυνταγματικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις που προωθούνται στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού εκφυλισμού και της εξαπάτησης των γερόντων που αγωνιούν για τις συντάξεις και για την επιβίωσή τους!

Ιδού η διάταξη (άρθρο 1 ν. 4583/2018)
για την κατάργηση (εξάλειψη) της προσωπικής διαφοράς
των παλαιών συντάξεων
Άρθρο 1
Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων
  1. Η περίπτωση β΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως είχε τροποποιηθεί με την παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4472/2017 (Α΄ 74), αντικαθίσταται ως εξής:
«β. Από 1.1.2019, αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο εκείνου που προκύπτει από τον υπολογισμό τους σύμφωνα με την παράγραφο 1, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων, όπως αυτή προκύπτει κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3, όπως ισχύει.».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();