πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Αθήνα, 04-02-2019
Αρ. Πρωτ…44.……

Προς:
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
κ. Ηλία Αθανασίου


Κύριε Σύμβουλε,

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 30/01/2019, αποφάσισε ομόφωνα να απαιτήσει την αναστολή οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής του προσωπικού των ΕΛΤΑ για τις επόμενες εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν εκλογικές διαδικασίες σε μεγάλα συνδικαλιστικά σωματεία - μέλη μας, η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Για αυτό σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να σταματήσουν οι προκλητικές αναθέσεις θέσεων ευθύνης και οι αδικαιολόγητες και προκλητικές μεταθέσεις εργαζομένων από μονάδες παραγωγής που υποφέρουν ιδιαιτέρως από τις ελλείψεις προσωπικού προς την Κεντρική Υπηρεσία, με τρόπο μάλιστα που προσβάλει τη νοημοσύνη του συνόλου των συναδέλφων, αφού, για πρώτη φορά, συστάθηκε μέχρι και μη προβλεπόμενη από το θεσμικό πλαίσιο επιτροπή για τη συγκάλυψη και «νομιμοποίηση» των αυθαιρεσιών.

Αυτές οι ενέργειες είναι κατακριτέες και απαράδεκτες και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Σας έχουμε επισημάνει ήδη ότι η ανοχή που επιδεικνύετε σε διαδικασίες που, στο πρόσφατο παρελθόν, στιγμάτισαν με το χειρότερο τρόπο το πρόσωπο των ΕΛΤΑ και έπληξαν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων δε μπορεί να γίνει ανεκτή από την πλευρά μας, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η σιωπηρή αποδοχή εκ μέρους σας αυτών των φαινομένων σας καθιστά συνένοχο υπόγειων μηχανισμών και πιστό συνεχιστή όσων στρεβλών μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε, αλλά είστε υποχρεωμένος να ενεργήσετε άμεσα και αποτελεσματικά για να προασπίσετε την αξιοπρέπεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες των εργαζομένων, αλλά και για να αποδείξετε ότι θέλετε και μπορείτε να διασφαλίσετε τα συμφέροντα της επιχείρησης και να διαφυλάξετε το κύρος και την αξιοπιστία της Διοίκησης σας.

Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για οποιαδήποτε διοικητική ενέργεια δε συμμορφώνεται με όσα επιβάλλουν οι κανόνες χρηστής διοίκησης, δημοκρατικής δεοντολογίας και ηθικής τάξης και σας προειδοποιούμε ότι θα καταφύγουμε σε κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο εναντίον σας προσωπικά.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε. Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Τ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();