πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Δικαίωση για 41 υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου για τον 13ο και 14ο μισθό

Μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη
Δικαίωση για 41 υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου για 13ο και 14ο μισθό
Σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων των Δήμων Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας κατέφυγαν στην Δικαιοσύνη. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου δικαιώνει τους πρώτους 41 υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου. Τι υποστηρίζει ο Δικηγόρος τους Χριστόφορος Παπαϊωάννου

Δικαίωση αποτελεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου για 41 υπαλλήλους αορίστου χρόνου του Δήμου Αγρινίου, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν καταθέσει αγωγή για την περικοπή του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα (13ος και 14ος μισθός). Η απόφαση που «ανοίγει το δρόμο» για την επιστροφή των χρημάτων χιλιάδων υπαλλήλων που κατέθεσαν αγωγή εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι ακόμη τόσο «φρέσκια» που δεν θεωρήθηκε ακόμη από τον Πρόεδρο!
papaioannou
Ο Δικηγόρος Χριστόφορος Παπαϊωάννου
Η ομάδα που αποτελείται από 41 εργαζόμενους του Δήμου Αγρινίου είναι η πρώτη που κατέθεσε αγωγή, όπως προαναφέραμε, ενώ σύμφωνα με τον Δικηγόρο Χριστόφορο Παπαϊωάννου: «υπάρχουν και άλλες αγωγές που έχουν κατατεθεί από άλλες ομάδες εργαζόμενων. Εκτός από υπαλλήλους αορίστου χρόνου, αγωγή είχαν καταθέσει και μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος συμπλήρωσε: «κατέφυγε στη δικαιοσύνη για τις περικοπές σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου αναγνωρίζει ότι η παροχή των δώρων και των επιδομάτων είναι αναγνωρισμένο διακαίομαι του κάθε εργαζόμενου για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Οι μειώσεις έπληξαν το εισόδημα των εργαζομένων. Η απόφαση επικαλείται συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος».
kommatas
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θύμιος Κομματάς
Ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου ΟΤΑ Θύμιος Κομματάς τόνισε: «οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αγρινίου χαιρετίζουν την απόφαση 167/2018 του Ειρηνοδικείου Αγρινίου που δικαιώνει 41 εργαζόμενους αορίστου χρόνου στο Δήμο Αγρινίου. Θεωρούμε ότι τέτοιες αποφάσεις για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού έχουν μαζί όλους τους Δημάρχους της χώρας. Ήδη το ΣΤ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι οι επίμαχες περικοπές είναι αντισυνταγματικές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 120 Δήμαρχοι ανά την Ελλάδα δεν άσκησαν άλλα ένδικα μέσα και οι πρωτόδικες αποφάσεις έγιναν άμεσα εκτελεστέες. Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δικηγόρος του συλλόγου Χριστόφορος Παπαϊωάννου και το Δ.Σ. του συλλόγου μας θα ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου. Προσωπικά πιστεύω ότι η διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού δεν είναι θέμα δικαστηρίων και δικηγορικών γραφείων, αλλά είναι πάλη και αγώνας των εργαζομένων για την κατάκτηση όλων αυτών που μας περιέκοψαν με τις μνημονικές διατάξεις».
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();