πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Άρθρο – Παρέμβαση της «πρΟΤΑσης» στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων.


Χαλάνδρι 26.02.2019

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι
Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», με αφορμή τις εκλογές της 14ης Μαρτίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στον Δήμο Χαλανδρίου, καταθέτει τις σκέψεις της, καθώς και τα στοιχεία που – κατά την άποψή της – θα πρέπει να έχει ο Σύλλογος.


·        Στηρίζουμε ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο θα είναι ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ και, άρα, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ και ΜΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ. Και αυτή είναι μια ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ στάση.

·        Στηρίζουμε νέες και νέους (καινούριες συμμετοχές) – κυρίως – συναδέλφους, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι οποίες/οι ενεργά και με όρεξη επιθυμούν να εργαστούν και να προσφέρουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, πλαισιωμένες/ους από λίγους συναδέλφους – εργαζόμενους με σχετική πείρα.

·        Στηρίζουμε εργαζόμενους με ΑΠΟΨΕΙΣ, με ΘΕΣΕΙΣ, με ΕΥΕΛΙΞΙΑ, με ανθρώπινη παρουσία και – ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ – με ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το σύνολο των εργαζομένων στον Δήμο μας, μακριά από κατευθυνόμενες κομματικές πολιτικές, αποκομμένες από το σύνολο της κοινωνίας και της καθημερινότητάς της.

·        Στηρίζουμε συναδέλφους που κουράστηκαν να ακούνε για «συνδικαλισμό» και στείρες πολιτικές, οι οποίες εξαντλούνται σε καταγγελίες και ανακοινώσεις για το «θεαθήναι».

·        Στηρίζουμε ένα σύνολο εργαζομένων με θέσεις, προτάσεις και λύσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου και ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, υπαγορευμένη και κατευθυνόμενη από ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ κελεύσματα δημοτικών παρατάξεων.

·        Στηρίζουμε συναδέλφους που δεν θα χειραγωγούνται από την εργασιακά ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ποε οτα και τους συνοδοιπόρους της (Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ΑΣΚ-ΟΤΑ και Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ). Γιατί, αγαπητοί συνάδελφοι, η Τ.Α. και οι εργαζόμενοι σε αυτήν έχουν σοβαρά προβλήματα. Η Τ.Α. δεν είναι καταστατικά-οργανωτικά (για ποιους, άραγε;…) συνέδρια, «συμπαραστάσεις σε τούρκους αντικαθεστωτικούς, συνδικαλιστικές άδειες και απεργίες-πυροτεχνήματα ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ (ΜΟΝΙΜΕΣ) ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΜΑΣ. Και, εν πάσει περιπτώσει, δεν θέλουμε να μας νουθετούν και να μας «συμβουλεύουν» άνθρωποι που δεν εργάζονται!

·        Στηρίζουμε συναδέλφους που θέλουν να ακούσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα ΟΛΩΝ των υπαλλήλων ΜΟΝΙΜΩΝ, ΙΔΑΧ και Συμβασιούχων) στον δήμο μας.

·        Στηρίζουμε συναδέλφους που θέλουν να εργαστούν για σοβαρά ζητήματα στα οποία η ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ – ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ποε οτα είναι ΑΠΟΥΣΑ, όπως, π.χ., η καταγραφή και ενημέρωση για το υπάρχον προσωπικό, τα κενά σε υπηρεσίες και πώς αυτά μπορούν να συμπληρωθούν με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (μπορεί αυτό να γίνει…γίνεται ακόμη και σήμερα σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες…), το ΜΕΓΑ θέμα με την «εμπλοκή» διοικητικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, το επίσης μεγάλο ζήτημα με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχή (των ίδιων και των ίδιων, ενώ κάποιοι δεν «επιθυμούν»…) υπαλλήλων ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, σε επιτροπές προμηθειών και άλλα πολλά.

Συμπερασματικά

Στόχος του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων που θα προκύψει, θα πρέπει να είναι η ενεργοποίηση όλων των μελών του Συλλόγου, έτσι ώστε οι Γενικές Συνελεύσεις να αποκτήσουν τον πραγματικό τους λόγο ύπαρξης, δηλαδή την χάραξη της πολιτικής για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου.

Το Δ.Σ. θα πρέπει να εμπνεύσει τους εργαζόμενους και να τους μεταδώσει το όραμά του για μια Τ.Α. η οποία θα εξασφαλίζει και θα διασφαλίζει τον κοινωνικό της ρόλο, που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη-δημότη, με επίκεντρο, όμως, τον εργαζόμενο.

Εμείς πιστεύουμε στον ενημερωμένο εργαζόμενο, που γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του και αυτό ακριβώς θα αποτελέσει την αφετηρία για να μπορεί να διεκδικεί και να εξασφαλίζει την εργασία του και, συγχρόνως, να αποτρέπει την οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων του, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Στηρίζουμε συναδέλφους που δεν θα εξαρτώνται από την ποε οτα και δεν θα υποστηρίζουν τον παραταξιακό συνδικαλισμό. Και σε αυτό το σημείο-κλειδί για εμάς, θα βρεθούμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ως «πρΟΤΑση» σε όσους διανοηθούν να δημιουργήσουν κομματικές ομάδες ΜΕΣΑ στον Σύλλογο και να προπαγανδίσουν κόμματα και κομματική πολιτική.

Αν καταλάβουμε τη δύναμή μας ως εργαζόμενοι, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο ενωμένοι θα μπορούμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να ευελπιστούμε για μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ αρχή, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ, για τους εργαζόμενους του Δήμου μας και την κοινωνία της πόλης μας.
πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();