πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ταμειακά διαθέσιμα ΟΤΑ: Τη Δευτέρα η συνάντηση - Δε “βλέπει” υποχρεωτικότητα ο αν.ΥΠ.ΟΙK.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, Οικονομικών και της ΚΕΔΕ, θα εξετάσουν το θέμα της υποχρεωτικής κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά και την έντονη αντίδραση των αιρετών της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ερχόμενη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κ.κ. Αλ. Χαρίτση και Γιώργου Χουλιαράκη με την ΚΕΔΕ.

«Χθες, έγινε συνάντηση του Υπ. Εσωτερικών και του αν. Υπουργού Οικονομικών στο Υπουργείο Εσωτερικών και από αυτά που είπε ο κ. Χουλιαράκης δεν προκύπτει ότι, τα διαθέσιμα των ΟΤΑ που είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων πρέπει υποχρεωτικά να πάνε στην ΤτΕ, ούτε ότι τα αποθεματικά πρέπει να παραμείνουν στην ΤτΕ, ακόμα και όταν χάνουν χρήματα λόγω μικρότερου επιτοκίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αυτοδιοικητικοί έχουν εύλογους προβληματισμούς», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();