πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Μονιμοποίηση 147 συμβασιούχων ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων

Την μονιμοποίηση 147 συμβασιούχων – «παρατασιούχων» στην υπηρεσία καθαριότητας ζητά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν, να εργάζονται προσωρινά στην υπηρεσία τους και ζήτησαν τη στήριξη των δημοτικών συμβούλων, εν όψει της κύριας αγωγής τους, για τη μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι στην ομόφωνη απόφαση τους τονίζουν ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας και πως, τυχόν αρνητική απόφαση του δικαστηρίου θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας αφού τη δική τους εργασιακή συνδρομή θα υπάρξουν σοβαρά κενά.

Ουσιαστικά με την συγκεκριμένη απόφαση τους ζητούν την μονιμοποίηση των εργαζομένων και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Επίσης το Δ.Σ δεσμεύτηκε ότι στις 10 Απριλίου 2019, θα παραστεί ο Δήμος Αθηναίων στα δικαστήρια στο πλευρό των εργαζομένων όπου συζητούνται εκ νέου τα “ασφαλιστικά” των 125 συμβασιούχων από τους 147. Το ίδιο θα πράξει για τους υπόλοιπους 22 στις αρχές Μάη όπου θα συζητηθούν τα δικά τους ασφαλιστικά μέτρα.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();