πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Δ.Θεσσαλονίκης: Προς άρση η έφεση για τους 193 συμβασιούχους

Την Πέμπτη και μετά από τρεις αναβολές η οικονομική επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης με θετικής εισήγηση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Καθαριότητας Λάζαρου Ζαχαριάδη και των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου παραπέμπει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της άρσης της άσκησης έφεσης από το δήμο σε δεύτερο βαθμό κατά της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των 193 συμβασιούχων – παρατασιούχων του δήμου που έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα.
Οι 193 συμβασιούχοι διεκδικούν μετά και την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου να παραμείνουν στην υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επιμένει να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Ωστόσο η χτεσινή απόφαση της οικονομικής επιτροπής δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού μέρος των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του καθώς και παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Καλαφάτη, τάσσονται κατά της άσκησης έφεσης σε δεύτερο βαθμό, προκειμένου να μείνει η πρωτόδικη απόφαση και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Η στάση του κ. Μπουτάρη δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Τόσο γιατί είναι αντίθετη ακόμα και με στελέχη της παράταξης του αλλά και γιατί όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ανέβαλε με δική του πρωτοβουλία δύο φορές τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής ώστε να μην υπάρξει απόφαση.

Μάλιστα χθες ο κ. Μπουτάρης αρνήθηκε να λάβει η επιτροπή την απόφαση να στείλει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο όπως έχει δικαίωμα από το νόμο και μόνο μετά από ασφυκτικές πιέσεις και τον κίνδυνο ρήξη με τον δικό του σύμβουλο κ. Λαζαρίδη, αποδέχθηκε να μπει στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου πυ θα γίνει τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Συνδικαλιστές του δήμου που μίλησαν στην aftodioikoiki.gr άφησαν αιχμές για με υπόγεια στήριξη του Γ. Μπουτάρη προς τον γαλάζιο υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Ταχιάο, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εισόδου ιδιωτών στην καθαριότητα του Δήμου και οι η παραμονή των 193 συμβασιούχων στη δημοτική υπηρεσία …δυσχεραίνει τους σχεδιασμούς του. Μάλιστα οι συνδικαλιστές θύμιζαν ότι ο Νίκος Ταχιάος είχε στηρίξει το 2014 τον Γ. Μπουτάρη κόντρα στο κόμμα του, τη ΝΔ και μιλούν για «δανεικά» που επιστρέφονται.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είχαν προσληφθεί τμηματικά άλλοι το 2014 και άλλοι το 2015. Σε αυτούς είχε δοθεί παράταση για παραμονή στην εργασία έως τις 31 Μαρτίου του 2018 και από τότε εργάζονται με προσωρινή διαταγή. Σε περίπτωση μη άσκησης έφεσης και μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των 193 ατόμων, θα μονιμοποιηθούν και η ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας θα δημιουργήσει «εμπόδια» σε οποιονδήποτε αποπειραθεί την είσοδο τω ιδιωτών αφού δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη…

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();