πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ελλάδα 2019: Σε χωματερή στο Λουτράκι σε τριτοκοσμικές συνθήκες ζουν πολλές δεκάδες αδέσποτα

Στην Ελλάδα της Ευρώπης, στην Ελλάδα του 2019, στην Ελλάδα του πάλαι ποτέ πολιτισμού διαβιώνουν σε χωματερές, κάτω από άθλιες συνθήκες έως και χιλιάδες ζώα.

Σε αυτά τα ζώα και σε χιλιάδες άλλα κάθε είδους η Ελληνική Βουλή απέστρεψε το βλέμμα και αποφάσισε τη μη προστασία τους με τις ευλογίες κυνηγών, κτηνοτρόφων, άλλων κυκλωμάτων που φοβήθηκαν μήπως περιοριστεί η δυνατότητά τους να τα βασανίζουν.
Επισκεφθήκαμε το Λουτράκι Κορινθίας στις 11/02/2019 μετά από αίτημα τοπικών εθελοντών πολιτών και έχοντας διαβάσει αρκετά δημοσιεύματα για τις συνθήκες που ζουν τα αδέσποτα εκεί.

Αν και προετοιμασμένοι για το τι περίπου θα αντικρίζαμε φύγαμε με ένα βασανιστικό κόμπο στη ψυχή και την καρδιά με τα όσα είδαμε. Ξεχασμένα από το Θεό και τους επίγειους κρατικούς άρχοντες, όχι όμως και από τους απελπιστικά λίγους εθελοντές πολίτες που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βοηθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης ΚοΠραΠ, που μας μίλησαν για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν για τα αδέσποτα του Λουτρακίου, αλλά βεβαίως και με τη μικρή ομάδα εθελοντών που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στη βοήθεια των αδέσποτων της χωματερής, που ήταν και ο λόγος της μετάβασής μας στο Λουτράκι.

Συναντήσεις είχαμε και με τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της εξαγωγής συμπερασμάτων του τι φταίει και τι πρέπει να γίνει.

Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, που φαίνεται, ότι ενώ γνωρίζουν την κατάσταση στην χωματερή, δεν αντιδρούν.

Απεναντίας πληροφορηθήκαμε ότι αυτές τις μέρες διενεργείται προκαταρκτική εξέταση των εθελοντών που ενώ δίνουν την ψυχή τους μέσα σ’ αυτή την αθλιότητα για να περισώσουν ζωές, πρόκειται να δικαστούν για παράνομη κατασκευή εντός δάσους, επειδή έφτιαξαν κάποια αυτοσχέδια σπιτάκια για τα ταλαίπωρα αδέσποτα με υλικά που βρήκαν πεταμένα στο σκουπιδότοπο.

Τόπος συνεχούς εγκατάλειψης αδέσποτων η χωματερή Λουτρακίου

Ζώα που ζουν δίπλα σε τόνους σκουπιδιών, μέσα στο δάσος σαν κυνηγημένα, μέσα στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες με μια χούφτα ήρωες εθελοντές πολίτες να προσπαθούν να τα βοηθήσουν.

Ντροπή για τη χώρα μας οι ανά την Ελλάδα χωματερές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κάνει διαχρονικά ανούσιες ασκήσεις επί χάρτου από τα γραφεία, με το πρόβλημα να διογκώνεται καθημερινά χωρίς να μπορεί ή να θέλει να κτυπήσει τη ρίζα του κακού.

Καταγράψαμε μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε τις διαστάσεις του προβλήματος και θα προσπαθήσουμε στο μέτρο των εθελοντικών μας δυνατοτήτων να προτείνουμε σε συνεργασία με την τοπική φιλοζωική κοινότητα κάποιες σκέψεις μήπως και καταστεί δυνατό να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα, που το είδος μας χωρίς ίχνος ενοχής τα οδήγησε να ζουν σε αυτές τις άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες.

Αφιερωμένο και το Λουτράκι στα κόμματα εκείνα και στους βουλευτές εκείνους που καταψήφισαν την προστασία των ζώων με γνώμονα, ας μην γελιόμαστε, το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();