πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Διευθύντρια των My Market σε εργαζόμενους: «Χαμογελάτε επειδή έχετε δουλειά» (έγγραφο)

Ανακοίνωση «εργασιακού μεσαίωνα», εν έτη 2019, απέστειλε περιφερειακή διευθύντρια καταστήματος του «My Market», με αποδέκτες χαμηλόμισθους υπαλλήλους της αλυσίδας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, από αυτούς «να χαμογελούν γιατί έχουν δουλειά και αυτό είναι αρκετό», ενώ υπογραμμίζει για τους εργαζόμενους των 300 ευρώ ότι «το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο». Η γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ καταδίκασε το περιστατικό.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω προϊστάμενη ανήρτησε κείμενο με «συμβουλές», προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι «δυσκολεύονται να χαμογελάσουν».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι «τυχεροί που πληρώνονται στην ώρα τους», ενώ «για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro» αναφέρει «ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο».

«Οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο», αναφέρει ακολούθως, για να προσθέσει πως οι εργαζόμενοι θα περάσουν από τεστ εφαρμογής των ανωτέρω, καθώς ένας «μυστικός επισκέπτης» θα προβεί στην αξιολόγηση τους.

Η Ανακοίνωση:



Η γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ εξέφρασε την αντίθεση της με την παραπάνω ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ατυχές περιστατικό», το οποίο έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Κλείνοντας, η εταιρία My Market υπογράμμισε πως «τέτοιες κινήσεις δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία της εταιρείας».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();