πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Δ. Αλίμου: Νέες απολύσεις προς εξυπηρέτηση των ιδιωτών

Σχέδιο νέων απολύσεων στο δήμο Αλίμου και ειδικότερα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμού προς εξυπηρέτηση του ιδιώτη καταγγέλλει με ανακοίνωση του, η συνδικαλιστική παράταξη του ΜΕΤΑ ΟΤΑ και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Το Ν.Π.Δ.Δ. των Δ.Π.Σ.Α. φιλοξενεί ετησίως περίπου 400 παιδιά και το προσωπικό προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου μέσα από τον δημόσιο χαρακτήρα τους, στους πολίτες και τα παιδιά τους. Παρέχουν με αμέριστη φροντίδα και σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού, αγωγή και εκπαίδευση, καθαριότητα και σίτιση με υψηλές προδιαγραφές, δίνοντας καθημερινό αγώνα και κρατώντας τον πήχη ψηλά.
Παρόλα αυτά, οι Παιδικοί σταθμοί Αλίμου λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και παρ’ όλες τις ελλείψεις, χάρη στους εργαζόμενους που σηκώνουν όλο το βάρος, χαίρουν της εκτίμησης όλης της Τοπικής Κοινωνίας και όχι μόνο, ενώ και η Διοίκηση μπορεί και καμαρώνει δημοσίως την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, αναγνωρίζοντας και η ίδια το έργο τους αλλά και τους κόπους τους.
Την ίδια στιγμή, η Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου και ο Πρόεδρος κύριος Μαριόλης Ιωάννης τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δρομολογήσει με την ψήφο και την στήριξη κάθε φορά της εκπροσώπου εργαζομένων και συνδικαλίστριας της ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου Χατζηδάκη Άννας την ιδιωτικοποίηση τμήματος των υπηρεσιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου.
Το 2015 ο σημερινός Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ως αντιπρόεδρος τότε του Διοικητικού Συμβουλίου, παρότι ήταν και είναι συνδικαλιστής στον ΟΤΕ, προχώρησε σε άδικη και αναίτια απόλυση 11 εργαζόμενων μέσω ΕΣΠΑ, με την στήριξη και την ψήφο και τότε της εκπροσώπου εργαζομένων και μέλος της ΣΥΝ.ΑΝ. ΑΛΙΜΟΥ, Χατζηδάκη Άννας.
Τις απολύσεις αυτές πραγματοποίησαν προκειμένου να διευκολυνθεί η Διοίκηση να κάνει προσλήψεις αναξιοκρατικές μέσω ιδιώτη. Αποτέλεσμα το να υπάρχουν φοβερές ελλείψεις προσωπικού σε βάρος της ασφάλειας και της φροντίδας των παιδιών αλλά και σε βάρος των συναδέλφων, με φανερή επίπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών που έχουν αναθέσει στον Ιδιώτη-Εργολάβο.
Παρόλα αυτά, βλέποντας το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης τμήματος των υπηρεσιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και έχοντας εμπειρία της έκπτωσης στην ποιότητα των υπηρεσιών που ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο Ιδιώτης έναντι μη ευκαταφρόνητου ποσού… ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αλίμου κος Μαριόλης Ιωάννης, εξέφρασε πρόσφατα την βούληση να προβεί και σε νέες απολύσεις συναδέλφων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Την ώρα μάλιστα που στους Παιδικούς Σταθμούς συνεχίζει να δραστηριοποιείται Ιδιώτης με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού, σαν μόνη λύση ανάγκης…Στην τελευταία δε ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019 η Διοίκηση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών προσέθεσαν 250.000 ευρώ(!!!!!) για την περίπτωση που χρειαστεί… να συναφθεί ξανά σύμβαση με Ιδιώτη.
Απαιτούμε από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, κο Μαριόλη Ιωάννη, να μην προβεί σε καμία απόλυση συναδέλφου. Όλοι οι συνάδελφοι είναι απαραίτητοι και προσφέρουν επί τουλάχιστον πέντε χρόνια τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και με αυτοθυσία για το ποιοτικό έργο του οποίου είναι περήφανοι οι Δημότες του Αλίμου, οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση του Δήμου αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος.
Να υπερασπιστεί τον Δημόσιο Χαρακτήρα των δομών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και να μην επιτρέψει την υποβάθμισή τους με την ανάθεση έργου στον Ιδιώτη, η οποία τελικό σκοπό έχει το κέρδος ιδιωτών και όχι το συμφέρον του Δημότη.
Καλούμε τέλος το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο και να υπερασπιστεί τον Δημόσιο Χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. των Δ.Π.Σ.Α. και να σταθεί απέναντι σταματώντας τις απολύσεις συναδέλφων!
Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου προασπίζοντας το συμφέρον των Δημοτών και των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου δεν θα επιτρέψει απολύσεις εργαζόμενων που με μόχθο στηρίζουν το έργο αυτό και καμία ανάθεση εργασιών σε Ιδιώτη Εργολάβο που μόνο στόχο έχει το κέρδος του.»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();