πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Πάτρα: Δημοτικός υπάλληλος καταγγέλλει Πρόεδρο τοπικής Κοινότητας για επίθεση

Πρόεδρος Ελεκίστρας : Κατασκευασμένα επεισόδια - Απαντά με μήνυση

Με την υποβολή μήνυσης κατά του Δήμου Πατρέων, απάντησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελεκίστρας- Ρωμανού σε όσα έσπευσε να του καταλογίσει μέσω δελτίου Τύπου η δημοτική αρχή για επίθεση σε συνεργείο της το οποίο είχε πάει στο Πουρναρόκαστρο για να εκτελέσει έργα
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελεκίστρας- Ρωμανού κάνει λόγο για κατασκευασμένα επεισόδια με φόντο την κάλπη των εκλογών και αποκαλύπτει ότι ενώ ο ίδιος ζητούσε απεγνωσμένα από τη δημοτική αρχή από τον Δεκέμβριο του 2018 μετά τη μεγάλη κατολίσθηση να επιληφθεί καθώς υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες, εισέπραξε την απόλυτη αδιαφορία. Το αποτέλεσμα, όπως λέει, είναι δύο μήνες πριν από τις εκλογές να κάνει εμφάνιση εν αγνοία όλων ένα συνεργείο για εργασίες, χωρίς την παραμικρή μελέτη που θα εξασφάλιζε την ασφάλεια των πολιτών. Το πιο σημαντικό μάλιστα είναι, ότι η δημοτική αρχή έστειλε να επιβλέπει το έργο όχι έναν μηχανικό, αλλά τον υποψήφιο με την παράταξη Πελετίδη πρόεδρο Τοπικού Συλλόγου άλλου χωριού και όχι του Πουρναρόκαστρου. Ποιος ήταν ο υποψήφιος; Το γνωστό πρόσωπο που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από καιρό καθώς είχε υπογράψει να είναι υποψήφιος με Νικολόπουλο και στη πορεία δήλωσε υποψήφιος με τον Πελετίδη. Δηλώνει ότι τα περί επίθεσης με κυνηγετικό όπλο είναι μυθεύματα, ενώ αντιθέτως τονίζει ότι ο ίδιος δέχθηκε απειλές και προσφεύγει στη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Η ανάρτηση του έχει ως εξής:

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΙΚΙΣΤΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΚΈΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΞΑΝΑΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΦΡΑΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΖΑΣΤΟΒΑ.

ΓΙΑ 4 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΈΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ..

ΞΑΦΝΙΚΆ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ .ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΜΕΛΕΤΗ , ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΓΕΩΛΟΓΟΥ, ΔΕΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ Η ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΚΑΙ ΈΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΜΗΧΆΝΗΜΑ ΜΕ ΟΔΗΓΌ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΈΤΗ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΌ ΈΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ΕΡΓΟ, ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ.

ΠΟΥ ΑΛΛΟΎ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ; ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΠΉΡΑ ΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΟΥΤΕ ΕΞΥΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑ ΜΑΖΊ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΤΕΊΧΑ .ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΤΎΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΛΊΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΚΑΜΙΆ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΆΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΓΏ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ . ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΈΧΕΙ ΤΟ ΛΌΓΟ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΘΈΤΟΝΤΑΣ ΜΉΝΥΣΗ»

Προηγούμενη Ανάρτηση : Καταγγελία του Σωματείου Οδηγών – Χειριστών Δήμου Πάτρας για το περιστατικό - "Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του"

Το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από εντολή που πήρε από την υπηρεσία του, χειριστής του Δήμου Πατρέων μετέβη στο Πουρναρόκαστρο , με μηχάνημα του Δήμου Πατρέων, να καθαρίσει ορεινό δρόμο της περιοχής στον οποίο είχαν καταπέσει πέτρες και βράχια. Όπως κατήγγειλε ο χειριστής του μηχανήματος και μέλος του σωματείου μας , όπου συνοδευόταν από τον πρόεδρο συλλόγου της περιοχής όπου θα του υποδείκνυε την ακριβή τοποθεσία , ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ελεκίστρα- Ρωμανού σταμάτησε το μηχάνημα και επιτέθηκε με ύβρεις κραδαίνοντας αγροτικό εργαλείο ((κλαδευτήρα) και κυνηγετικό όπλο λέγοντας ότι (( αυτός κάνει κουμάντο στην περιοχή και να τσακιστεί να φύγει από το χωριό του )).

Έντρομος ο εργαζόμενος αφού απομάκρυνε το μηχάνημα με κίνδυνο της ζωής του, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής συνοδευόμενος από τον γραμματέα του σωματείου μας, συναδέλφους και αντιδημάρχους που εν τω μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί. Κατήγγειλε το γεγονός και υπέβαλε μήνυση εις βάρος του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ελεκίστρας – Ρωμανού.

Σημειώνουμε ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό που δημιουργεί ο συγκεκριμένος πρόεδρος και αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλους εργαζόμενους που εκτελούσαν εργασίες στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση και κατ επέκταση στο δήμο μας , δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και παρά τις μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταδικάζει τις πράξεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ελεκίστρας –Ρωμανού που απείλησε τη ζωή του συναδέλφου μας και αναμένει την παραδειγματική τιμωρία του.

Προηγούμενη Ανάρτηση : Πρωτοφανές το επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελεκίστρα της Πάτρας. Η ανακοίνωσή του ο Δήμου Πατρέων

«Το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής Πουρναρόκαστρο, μετέβη μηχάνημα του Δήμου Πατρέων, να καθαρίσει ορεινό δρόμο της περιοχής, στον οποίο είχαν καταπέσει πέτρες και βράχια. Όπως κατήγγειλε ο εργαζόμενος του Δήμου, χειριστής του μηχανήματος, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο Συλλόγου της περιοχής και θα του υποδείκνυε την ακριβή τοποθεσία, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελεκίστρας – Ρωμανού, σταμάτησε το μηχάνημα και επιτέθηκε με ύβρεις κραδαίνοντας αγροτικό εργαλείο (κλαδευτήρι) και κυνηγητικό όπλο, λέγοντας ότι αυτός κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Έντρομος ο εργαζόμενος, αφού απομάκρυνε το μηχάνημα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής συνοδευόμενος από άλλους εργαζόμενους και Αντιδημάρχους, που εν τω μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί. Κατήγγειλε την επικίνδυνη απειλή και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος μας δέχεται και ικανοποιεί χιλιάδες αιτήματα μέσω των Τοπικών Συλλόγων είτε προφορικά είτε τηλεφωνικά, αλλά και ηλεκτρονικά μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής.

Θυμίζουμε επίσης, ότι στην περιοχή έχουν ικανοποιηθεί πάρα πολλά αιτήματα και πέραν των άλλων, ο Δήμος πρόσφατα ολοκλήρωσε το οδικό έργο Λυκοχωρό – Ελεκίστρα, ενώ ακριβώς την προηγούμενη μέρα, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ασφαλτόστρωση της οδού Ζάστοβας – Παναχαϊκού, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. Ευρώ, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός στην πόλη μας και η Δημοτική Αρχή το καταδικάζει.»

Πρώτη Ενημέρωση 11:37 : Ένα απίστευτο περιστατικό μεταξύ Δημοτικού υπαλλήλου του Τομέα Καθαριότητας και Πρόεδρο χωριού σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Δημοτικός υπάλληλος μήνυσε τον Πρόεδρο καθώς όπως κατήγγειλε δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και εξυβριση.

Το επεισόδιο μεταξύ των δυο ανδρών φαίνεται να αφορούσε θέμα καθαριότητα της περιοχής, το θύμα ανέφερε πώς ο Πρόεδρος του χωριού δεν δίστασε να τον απειλήσει αρχικά με κλαδευτήρα και στη συνέχεια με καραμπίνα. Ο δράστης αναζητείται.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();