πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

«Επιστράτευση» συνδικαλιστών και ιστοσελίδων του ΣΥΡΙΖΑ για τα πολιτικά «πιστεύω» της «Μις Χαμόγελο»!

Φιλότιμη προσπάθεια καταβάλουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φιλικές προς το κυβερνών κόμμα ιστοσελίδες να αμβλύνουν τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το γεγονός ότι η αποκαλούμενη και «Μις Χαμόγελο», συντάκτρια της κατάπτυστης επιστολής προς τους εργαζόμενους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market, δεν είναι συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποκάλυψη – και μάλιστα λίγες ώρες μετά τη θύελλα για το 69μηνο «λάθος» της πρώην, πλέον, υποψήφιας ευρωβουλευτού Μυρσίνης Λοίζου – του notioanatolika.gr που υιοθετήθηκε από πλήθος έγκυρων ενημερωτικών ιστοσελίδων αφού περιλάμβανε συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, αποτελεί τώρα κατά συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φίλα προσκείμενες στο ίδιο κόμμα ιστοσελίδες, «fake news».
Και ενώ το όλο θέμα είχε αναφερθεί για πρώτη φορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» στις 5 Μαρτίου (Διαβάστε σχετικά εδώ), οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ευαισθητοποιήθηκαν μόνο μετά την αναφορά στο θέμα από το notioanatolika.gr και στην έκταση που αυτό έλαβε.
Έτσι το left.gr (Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμά του εδώ) δημοσιεύει «κατηγορηματική διάψευση του επικεφαλής της ΕΑΚ, Π. Κυριακούλια» στην οποία ο συνδικαλιστής υποστηρίζει ότι «η εν λόγω διευθύντρια δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την ΕΑΚ και φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει εκλεγεί ποτέ σύνεδρος, σε κανένα συνέδριο της ΟΙΥΕ (άρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί ως σύνεδρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ)», προσθέτοντας όμως ότι «απλά είχε ψηφίσει, μεταξύ περίπου 6.000 ακόμα συμμετεχόντων, στις εκλογές του κλαδικού σωματείου»!
Παράλληλα ο κ. Κυριακούλιας κάνει λόγο για προβοκάτσια του ΠΑΜΕ «μπροστά στο αδιέξοδο που το έχει οδηγήσει η τακτική της διάλυσης όλων των διαδικασιών που δεν μπορεί να ελέγξει»!
Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη είδηση, γίνεται προσπάθεια να... ακυρωθεί στο πλαίσιο ενδοσυνδικαλιστικών διενέξεων που έγιναν έντονα εμφανείς στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Το ίδιο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας επικαλείται και δήλωση του «πράσινου», όπως τον χαρακτηρίζει, προέδρου της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας), Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος ενώ δέχεται ότι η «Μις Χαμόγελο» ήταν μέλος στο Συνδικάτο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής, προσθέτει: «η κοινή λογική λέει ότι από τη στιγμή που η ΟΙΥΕ δεν έκανε συνέδριο (λόγω διάλυσης από το ΠΑΜΕ), πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε εργαζόμενος από σωματείο μέλος της ΟΙΥΕ να έχει εκλεγεί σύνεδρος στη ΓΣΕΕ;».
Βέβαια ούτε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Μπέσης αλλά ούτε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ίδια οργάνωση Αλέκος Αρβανιτίδης – οι οποίοι αποτέλεσαν και τις πηγές του notioanatolika.gr - ανέφεραν ότι η εν λόγω κυρία συμμετείχε ως σύνεδρος στην Καλαμάτα, αλλά ότι παρέστη σε αυτό.
Σε νεότερη ανάρτησή του μάλιστα ο κ. Μπέσης επισημαίνει, μεταξύ άλλων ότι εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι όταν το θέμα αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ από τον κ. Αρβανιτίδη, «η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε στο ελάχιστο...».
Το notioanatolika.gr είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να... εισχωρήσει στις μεταξύ συνδικαλιστών διενέξεις και απλά θα υπενθυμίσει τη λαϊκή ρήση: «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»!
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();