πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Δήμος Λάρισας: Έφεση κατά απόφασης που δικαιώνει υπαλλήλους

Για 13ο και 14ο μισθό

Το «πράσινο φως» για την υποβολή έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου Λάρισας που δικαίωσε συνολικά 82 εργαζόμενους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, άναψε σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων εξήγησε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει υπέρ της κατάθεσης έφεσης κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λάρισας, μέχρι να αποφανθεί για το θέμα της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού το ΣτΕ. Σε περίπτωση που η γνωμοδότηση του ΣτΕ είναι θετική, τότε ο δήμος θα παραιτηθεί της έφεσης, διευκρίνισε ο δήμαρχος. Ο κ. Καλογιάννης, πρόσθεσε ότι το κονδύλι που πρέπει να καταβάλει ο δήμος στους 82 εργαζόμενους που δικαιώθηκαν πρωτόδικα ανέρχεται συνολικά στις 200.000 ευρώ. Επιπροσθέτως ανέφερε ότι υπάρχουν άλλες 23 προσφυγές που αναμένεται να εκδικαστούν μέχρι το καλοκαίρι, οι οποίες αν εξελιχθούν θετικά για τους προσφεύγοντες υπαλλήλους, τότε το κονδύλι που απαιτείται ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό κονδύλι για όλους τους εργαζόμενους του δήμου φτάνει τα 4 εκ. ευρώ.


Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι το όλο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση από το ΣτΕ, πιθανότατα εντός τους τρέχοντος μήνα.
Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου, ζήτησε να μην ασκηθεί έφεση και να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους 82 εργαζόμενους και κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τους δημοτικούς συμβούλους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια έντονη κόντρα με τον δήμαρχο.
Και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων παρατάξεων πάντως, πλην την παράταξης του κ. Νασιώκα που δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση, ζήτησαν να καταβληθούν τα χρήματα στους 82 εργαζόμενους.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία παρέστησαν και εργαζόμενοι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λάρισας Ζ. Γκαραλιάκος έκανε λόγο «για εμπαιγμό από την πλευρά της δημοτικής αρχής με διάφορες δικαιολογίες, ώστε να πάμε με εκκρεμότητες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, για ευνόητους λόγους».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();