πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Προς μονιμοποίηση οι 192 “παρατασιούχοι” του Δήμου Θεσσαλονίκης – Αποσύρεται η έφεση

Να παραιτηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τα ένδικα μέσα για τους 192 συμβασιούχους εργαζομένους στον τομέα της καθαριότητας, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου στη σημερινή του συνεδρίαση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίησή τους.

Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία και ελήφθη εν μέσω χειροκροτημάτων από τους εργαζόμενους, που βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στην αίθουσα, ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να αποσύρουν την έφεση. 
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επανέλαβε την αντίθεση του στη μονιμοποίηση των εργαζομένων, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση που θα προκύψει στον δήμο Θεσσαλονίκης από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Εγώ δεν θα πάρω στην πλάτη μου αυτή την παρανομία. Ας αναλάβει ο επόμενος δήμαρχος για να πει πόσοι χρειάζονται στην καθαριότητα. Εγώ λέω ότι χρειάζονται παραπάνω από τους 192 συμβασιούχους αλλά δεν μπορώ να παρανομήσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η έκθεση που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον αριθμό των εργαζομένων που κρίνονται απαραίτητοι, δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας. «Επειδή έχουμε προεκλογική περίοδο ο καθένας προσπαθεί να υφαρπάξει ψήφους, υποσχόμενος διάφορα πράγματα», είπε.

Υπέρ της παραμονής των εργαζομένων τάχθηκαν, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Πέτρος Λεκάκης.

Για «πρωτοφανή» ανακολουθία του Γιάννη Μπουτάρη έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, Σωκράτης Δημητριάδης. «Ενώ ο αντιδήμαρχος και ο εντεταλμένος δηλώνουν ότι οι 192 καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ο κ.Μπουτάρης προσχηματικά ισχυρίζεται ότι θέλει να μετακυλήσει τις ευθύνες στην επόμενη διοίκηση».

Η Ρία Καλφακάκου από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» υποστήριξε πως είναι υπέρ της παραμονής της καθαριότητας στον δήμο και όχι σε ιδιώτες και ζήτησε να αποσυρθεί η έφεση.

«Να παραιτηθούμε από την έφεση, να πάνε οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους και να μπορέσουμε να έχουμε πιο καθαρή πόλη», πρόσθεσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ενώ και οι Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και Μάκης Στέργιου από τη «Συμμαχία Πολιτών», τάχθηκαν υπέρ της απόσυρσης της έφεσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();