πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ υπεξαίρεσε 21.700 ευρώ

Ένας υποδειγματικός υπάλληλος υπεράνω πάσης υποψίας στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, άφησε άναυδους τους συναδέλφους του όταν ομολόγησε, ότι επί ένα 20ήμερο τσέπωνε τα χρήματα από τους λογαριασμούς του νερού που πλήρωναν οι καταναλωτές.
Η μαύρη τρύπα των 21.700 ευρώ που εντόπισε η Οικονομική Διεύθυνση της επιχείρησης δεν μπορούσε να εξηγηθεί λογιστικά. Από την άλλη ο υπάλληλος που εργαζόταν στο γκισέ απολάμβανε της τυφλής εμπιστοσύνης των προϊσταμένων του και ήταν ένας από τους πλέον έμπειρους και τυπικούς όλα τα χρόνια που εργαζόταν. Ωστόσο μετά την αναστάτωση και την έρευνα που ξεκίνησε εμφανίστηκε ο ίδιος οικειοθελώς και ομολόγησε ότι από τις 7 Μαρτίου έως και τις 29 του ίδιου μήνα, είχε υπεξαιρέσει 21.774 ευρώ από τις πληρωμές λογαριασμών. Οι καταναλωτές πλήρωναν δηλαδή με μετρητά και εκείνος αντί να τα πιστώνει τα έβαζε στην τσέπη.

Τέθηκε σε αργία και έγινε μήνυση σε βάρος του

Όλοι στην επιχείρηση έπεσαν από τα σύννεφα ωστόσο στη συνέχεια αφού κάλυψε η επιχείρηση τους καταναλωτές που εμφανίζονταν να χρωστούν κινήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του. Ο πρώην τυπικότατος υπάλληλος τέθηκε σε αργία και έγινε μήνυση σε βάρος του, ενώ θα κατατεθεί και αγωγή προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα. Τα παραπτώματα που του καταλογίζονται είναι αυτά της υπεξαίρεσης και ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΥΑΠ και δυσφήμισης της επιχείρησης και των εργαζόμενων σε αυτή. Παράλληλα η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ αναζητά τρόπους να μπουν ασφαλιστικές δικλίδες για να μην επαναληφθεί αντίστοιχο κρούσμα. Βέβαια αυτό που περιμένουν με πολύ περιέργεια όλοι οι συνάδελφοί του η εξήγηση που θα δώσει στην απολογία του για τους λόγους που υπεξαίρεσε τα χρήματα καταστρέφοντας την επαγγελματική του ζωή και τη φήμη του στην Πάτρα.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();