πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 6 ετών σε πρώην δημοτική υπάλληλο για την «Πάγια Προκαταβολή»

Για την ίδια υπόθεση είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και αθωώθηκαν στον πρώτο βαθμό άλλα 15 άτομα, μεταξύ αυτών ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Ένοχη και σε δεύτερο βαθμό, αλλά με ποινή μειωμένη σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο, κρίθηκε πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορήθηκε για το λεγόμενο σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», το οποίο αποκαλύφθηκε επί των ημερών της διοίκησης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Πρόκειται για την επί σειρά ετών διαχειρίστρια του ομώνυμου ταμείου, όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα που πρωτοδίκως είχε προσδιοριστεί σε 300.000 ευρώ.
Εξετάζοντας εκ νέου την πολύκροτη υπόθεση, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη πρώην δημοτική υπάλληλο, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Σε σχέση όμως με την ετυμηγορία των δικαστών στην πρωτοβάθμια δίκη, οι δικαστές αποφάσισαν τώρα ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν τελέστηκε με την επιβαρυντική περίσταση τής επί μακρόν τελέσεώς της, ενώ της αναγνώρισαν και δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς (εκτός από τον πρότερο έντιμο βίο).

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο την καταδίκασε σε κάθειρξη έξι χρόνων, από 15 έτη κάθειρξη που της είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. Μέχρι να εξεταστεί η έφεσή της, η κατηγορούμενη παρέμενε έγκλειστη στις φυλακές, απ' όπου, κατά δήλωση των συνηγόρων της, αναμένεται να βγει, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, συνυπολογίζοντας και το ευεργετικό μέτρο της παροχής εργασίας (μεροκάματα).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια στην απολογία της έκανε λόγο για «εντολές που έπαιρνε από αντιδημάρχους και υπηρεσίες του δήμου», επισημαίνοντας «το χάος που επικρατούσε στις οικονομικές υπηρεσίες του κεντρικού δήμου», κάτι που, όπως πρόσθεσε, «ήταν εις γνώσιν του δημάρχου».

Για την ίδια υπόθεση είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και αθωώθηκαν στον πρώτο βαθμό άλλα 15 άτομα, μεταξύ αυτών ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και δημοτικοί υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();