πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Δίχρονη Προσχολική Αγωγή: Αδυναμία εφαρμογής από Δήμους - Κίνδυνος ανεργίας εργαζομένων

Ένα μεγάλο θέμα - αυτό της δυνατότητας ή μη, εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και των συνεπειών της (μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων Δήμων) - “ανοίγει”, σήμερα, πρώτο και αποκαλυπτικά - παρουσίαση σχετικών εγγράφων Δήμου - το epoli.gr.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα (ακολουθούν), που δημοσιεύει, αποκλειστικά, το epoli.gr, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δάφνης – Υμηττού ρητά αναφέρει πως, 200 προνήπια, με το νέο σχολικό έτος, δεν θα έχουν χώρους να στεγαστούν, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς κτιριακές δομές.
Επίσης, αναγράφει ότι, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ, που υπηρετούν πολλά έτη στην δομή των παιδικών σταθμών, κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άνεργοι, με το Ν.Π. να ρωτά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εάν είναι σύννομη η ανανέωση δύο συμβασιούχων ΠΕ Νηπιαγωγών, «αφού σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 17232/8.3.2019 του ΥΠΕΣ σημειώνεται ότι "[...] να μην υποβάλουν (σσ Δήμοι) εφεξής αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού της Ειδικότητας ΠΕ Νηπιαγωγών για τη στελέχωση των δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τους, καθώς το επιστημονικό τους πεδίο αντιστοιχεί στο Νηπιαγωγείο που αποτελεί εκπαιδευτική δομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης"»!
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του epoli.gr, για το μεγάλο αυτό θέμα, παρέμβαση υπήρξε, άμεσα, κι από το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου.
Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, επισημαίνει τα εξής:
«....Η τοποθέτηση του Δημάρχου στην τριμερή επιτροπή του Ν 4521/2018 αρχείο.33, παρ.4 περί δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στο νηπιαγωγείο είναι σαφής. Δεν είναι δυνατή η φοίτηση καθώς δεν υπάρχουν υποδομές που να διασφαλίζουν την κανονική και απρόσκοπτη φοίτηση όλων των νηπίων αλλά και την ποιότητα εκπαίδευσης τους.
Πρόταση για τη στέγαση τους σε προκατασκευασμένες αίθουσες προσωρινά ή πολύ περισσότερο μόνιμα βρίσκει τη δημοτική αρχή τελείως αντίθετη. Πρακτικά 200 προνήπια θα στοιβαχτούν χωρίς κανένα απολύτως πλάνο σε ανύπαρκτες αίθουσες ενώ το υπουργείο θα καμαρώνει για την δημόσια και δωρεάν σαρδελοποίηση των παιδιών!!!!
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που υπηρετούν πολλά έτη στην δομή των παιδικών σταθμών κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άνεργοι!
Ας μην γελιόμαστε.... 200 προνήπια δεν θα καλυφθούν φυσικά από 200 βρέφη!!!!
Ας μην γελιόμαστε οι συνάδελφοι μας θα μείνουν άνεργοι!!!!
Ας μην κρυβομαστε πίσω από το δάχτυλο μας ο νόμος αυτός έχει σκοπό να εξυπηρετήσει συντεχνιακά συμφέροντα που προωθεί η ΔΟΕ!!!!
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στέγασης για τα παιδιά που βρίσκονται σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία!!!!
Είναι φως φανάρι πλέον ότι ο στόχος του υπουργείου Παιδείας να χρησιμοποιήσει τα κτίρια των παιδικών σταθμών αφού πρώτα μεθοδικά τα έχει ερημώσει!!!
Το Σωματείο Εργαζομένων Δάφνης - Υμηττού Αττικής καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση και τη συρρίκνωση της δομής των παιδικών σταθμών, την ιδρυματοποίηση τους (καθώς μετατρέπονται σε κέντρα φύλαξης και αποκόπτονται από τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο) και καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στο Δήμο μας και οδηγεί δεκάδες συναδέλφους μας στο δρόμο!!!!!»
Τα αποκαλυπτικά έγγραφα
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();