πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις»

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις». Οι πολίτες χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία (Ειδικός Εκλογικός Αριθμός, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης) μπορούν να δουν σε ποια περιοχή και τμήμα ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη στο http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm
Επίσης στην ίδια πλατφόρμα μπορούν να πληροφορηθούν που θα ψηφίσουν και οι ευρωπαίοι πολίτες, συμπληρώνοντας τα πεδία επώνυμο, όνομα, έτος γέννησης ή μόνο το πεδίο του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους ευρωπαίους πολίτες είναι διαθέσιμη στο 


Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 17χρονοι, καθώς σε αυτές τις δημοτικές εκλογές εφαρμόζονται οι προβλέψεις του ν.4555/2018, ενώ τίθεται σε ισχύ το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Επίσης με εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές .

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();