πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Απαγόρευση λήψης αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια-Πότε ξεκινά(ΦΕΚ)

Βρισκόμαστε ήδη μέσα στην προεκλογική περίοδο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και σε λίγες μέρες θα βρισκόμαστε ακριβώς ένα μήνα μακριά από αυτές. Το διάστημα του ενός μήνα είναι σημαντικό για τους Δήμους της χώρας, αφού «ενεργοποιείται» μια πολύ σημαντική αλλαγή όσο αφορά τα Δημοτικά Συμβούλια.
Συγκεκριμένα, με βάση την παρ.5 του αρ.65 του ν.3852/2010, ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών,το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.


Έτσι η απαγόρευση θα ισχύει από τις 25 Απριλίου 2019 και μέχρι την 31 Αυγούστου 2019.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση, ισχύει με το σκεπτικό το Δημοτικό Συμβούλιο να μην αποφασίζει για θέματα που θα δεσμεύσουν την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως δεν αναστέλλεται η λήψη Αποφάσεων από το Δήμαρχο, από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Οικονομική Επιτροπή κλπ σύμφωνα με τις αρμοδιότητες εκάστου.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();