πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Επικίνδυνο κτίριο Υπηρεσιών Δήμου: Έλεγχοι και πρόστιμο του Σ.ΕΠ.Ε.

Άλλη μία περίπτωση Σαντορίνης και Δήμου Θήραςπαρουσιάζει, σήμερα, το epoli.gr.
Αυτή τη φορά ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, με τόσο την Έκθεση του Σ.ΕΠ.Ε. (επισυνάπτεται), όσο και τις φωτογραφίες (ακολουθούν) να είναι ενδεικτικές της σοβαρότητας της κατάστασης ή ορθότερα της κρισιμότητας, αφού καθημερινά εργαζόμενοι και πολίτες εκτίθενται σε μία σειρά κινδύνων, από τις παλιές, ασυντήρητες υποδομές και εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την αιτιολογημένη Έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το Σώμα, περαιτέρω, εισηγείται την επιβολή προστίμου στον Δήμο, «για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σ’ αυτή.

Ως προς το ιστορικό, οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, στο παλιό Δημαρχείο Αρτέμιδος (σήμερα στεγάζονται πολλές Υπηρεσίες του Δήμου) έχουν ξεκινήσει από το 2007 (!), όταν το Σωματείο Εργαζομένων έγκαιρα και υπεύθυνα ξεκίνησε τις σχετικές αναφορές στο Σ.ΕΠ.Ε. Σχετικές, γιατί όπως διαπιστώνεται στην Έκθεση του Σώματος, αυτές συνεχίστηκαν το 2009, το 2011, ενώ υπήρξε και κοινοποίηση στην Υπηρεσία, εξώδικης διαμαρτυρίας του Σωματείου προς τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, το 2015.
Το ίδιο έτος - 2015 - και το 2019 το Σωματείο προχώρησε σε νέες αναφορές, αφού όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές δεν έπραξαν κάτι όπως αποδεικνύεται.
Όπως αναγράφεται στην Έκθεση και απεικονίζονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε:
  • αποκολλημένα επιχρίσματα οροφών,
  • εισροή υδάτων από τις οροφές,
  • ακάλυπτους ηλεκτρολογικούς πίνακες,
προβλήματα - παραλείψεις, που θέτουν σε καθημερινό κίνδυνο εργαζομένους και επισκέπτες του παλιού Δημαρχείου.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. | Προβολή/κατέβασμα
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();