πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Κινητικότητα: Τι συμβαίνει με τις μετατάξεις από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές & τις Ευρωεκλογές

Με δύο… ταχύτητες θα κινηθούν οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις στην κινητικότητα. Το τοπίο ξεκαθαρίζεται με πρόσφατη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης περιγράφοντας το πλαίσιο που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές σε προεκλογικές περιόδους – εν προκειμένω για την Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο δεν ισχύουν για τους υπαλλήλους του «στενού» δημόσιου τομέα και των νομικών του προσώπων του Δημοσίου οι απαγορεύσεις για προσλήψεις και για κάθε είδους υπηρεσιακή μεταβολή λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία ωστόσο διευκρινίζει ότι «δεν θα προωθούνται αιτήματα» για προσλήψεις ή υπηρεσιακές μεταβολές, «συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων απόσπασης ή μετάταξης υπαλλήλων» του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.
Αυτό σημαίνει ότι «παγώνει» η ολοκλήρωση των μετακινήσεων προς τους Δήμους, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές. 

Αντιθέτως, κανένα εμπόδιο δεν υφίσταται για τις μετακινήσεις από και προς φορείς του «στενού» δημοσίου τομέα, π.χ. ένα υπουργείο.
Καμία απαγόρευση δεν ισχύει για την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές.
Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();