πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Τετράωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο ΚΕΠ Αρτέμιδος

Σε «φιάσκο» τείνει να μετατραπεί η πρόσφατη μεταστέγαση του Κ.Ε.Π. Αρτέμιδος σε νέο κτίριο επί της Λ. Αρτέμιδος 82. Δεν φθάνουν μόνο οι αποδεδειγμένες σοβαρές ελλείψεις, οι παραλείψεις, οι ατέλειες και τα πολλά μειονεκτήματα του νέου χώρου, τώρα αποδεικνύεται και παράνομο!
Από την ημέρα που μεταφέρθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Κ.Ε.Π. Αρτέμιδος στο νέο χώρο (19 Μαρτίου 2019) μέχρι και σήμερα, δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημη παραλαβή από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν έχει καταθέσει, ως οφείλει, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την νόμιμη εγκατάσταση και λειτουργία Δημοτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

Η αρχική σχεδίαση του χώρου χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, η «άρον άρον» μεταφορά του Κ.Ε.Π. στο νέο χώρο απλά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων ή πιθανόν προεκλογικών εγκαινίων, δημιουργούν, για ακόμη μια φορά τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών και στην απόδοση των εργαζομένων και τέλος οδηγούν σε ταλαιπωρία τους Πολίτες αυτής της Πόλης.

Γνωστή πλέον η συμπεριφορά, η τακτική και η πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή. Απαξίωση, υποτίμηση των εργαζομένων και των Υπηρεσιών, ανοργανωσιά και ασυνεννοησία, δουλειές του «ποδαριού» που αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούν ακόμη περισσότερα, με αποτέλεσμα μειωμένες παροχές προς τους Πολίτες.

Για τους λόγους αυτούς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει:

Προειδοποιητική 4ωρη Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο Κ.Ε.Π. Αρτέμιδος την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 από τις 08:00 πμ. έως τις 12:00 μμ.

Ζητούμε την άμεση νομιμοποίηση του νέου χώρου εργασίας, την πραγματοποίηση των τροποποιήσεων και των αλλαγών που κρίθηκαν απαραίτητες να γίνουν για την ομαλή λειτουργία τόσο του Κ.Ε.Π. όσο και των υπό μεταφορά υπηρεσιών και εργαζομένων από το Δημαρχείο της Λ. Καραμανλή, όπως αυτές αποφασίστηκαν στη τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Σμέρο Γιώργο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος κ. Μιχαηλίδη Νίκο και τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου.

Ταυτόχρονα κοινοποιούμε την παρούσα ανακοίνωση στο αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς ενημέρωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 

Νίκος Κρέτσης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Πέτρος Σταρράς

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();