πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΠΑΣΕWIND: Τα ίδια Παντελάκη μου

Συνάδελφοι,
Συνεχίζοντας την καλά δοκιμασμένη από τις «εθελούσιες απολύσεις» τακτική η εργοδοσία της Wind σε άψογο συγχρονισμό με αυτή της Vodafone, η οποία κάνει ακριβώς τα ίδια, προσπαθεί να μεταφέρει συναδέλφους από τμήματα του δικτύου και του NMC στην Victus.

Λειτουργώντας όπως πάντα υπογείως και πίσω από την πλάτη του σωματείου στριμώχνουν τους συναδέλφους σε ένα δωμάτιο με το director και τον manager τους όπου ανακοινώνουν πως κομμάτι του έργου της εταιρείας μεταφέρεται στην Victus και μαζί και ο αντίστοιχος συνάδελφος. Δε δίνουν καν το χρόνο και το περιθώριο στον εκάστοτε συνάδελφο να το σκεφτεί αφού ούτε επιλογή αν θέλει να πάει του δίνουν ούτε καν τη δυνατότητα να συμβουλευτεί ή να συζητήσει με κάποιον. Αφού υπογράφουν παραίτηση, στην συνέχεια παραδίδονται στο HR της Victus για να υπογράψουν σύμβαση.
Συνάδελφοι,
Δεν μας εκπλήσσουν τα ψέματα της διοίκησης, η οποία την ώρα που στα μουλωχτά έβαζε τον κόσμο να υπογράφει, σε επικοινωνία με το ΔΣ του σωματείου έλεγε πως δεν υπάρχει τίποτα αποφασισμένο και θα υπάρξει ενημέρωση την επόμενη βδομάδα. Δε μας εκπλήσσει καν ο τρόπος που στήνουν τους συναδέλφους στη γωνία για να σιγουρέψουν πως δε θα ξεφύγει κανένας. Ξέρουμε καλά πως η εργοδοσία δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην διατήρηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα μονοπώλια του κλάδου μας.
Έχουν πείρα οι εργαζόμενοι στη Wind αλλά και στον κλάδο για το πόσο διασφαλισμένα είναι τα οι μισθοί τα δικαιώματα και οι όροι εργασίας. Καμία εμπιστοσύνη στην διοίκηση και στα λεγόμενα της. Αν είναι τόσο καλώς καμωμένα όλα, γιατί δε συζήτησαν πριν με το σωματείο; Γιατί δεν έδωσαν το χρόνο στους συναδέλφους να συζητήσουν συλλογικά και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη ζωή τους; Γιατί περίφεραν τους συναδέλφους από αίθουσα σε αίθουσα και μάλιστα σε παρέμβαση του σωματείου σε τέτοια συνάντηση σφύριζαν αδιάφορα και ούτε καν παραδέχονταν τι συζητούσαν ενώ υποστήριζαν πως οικειοθελώς οι συνάδελφοι ζήτησαν να αλλάξουν εταιρεία;
Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία
Είναι ξεκάθαρο τι προσπαθούν να κάνουν. Θέλουν να ξεχάσουμε πως και στην Wind και στην Vodafone υπήρχαν συλλογικές συμβάσεις τις οποίες δε θέλουν με κανένα τρόπο να ανανεώσουν οι διοικήσεις. Γι’αυτό πιάνουν έναν-έναν τον κάθε συνάδελφο, γι’αυτό ουσιαστικά αποκρύβουν στην κουβέντα πως στην Victus υπάρχει συλλογική σύμβαση. Φοβούνται γιατί ξέρουν πως συλλογικά μαζί με τα σωματεία τους οι εργαζόμενοι μπορούν παλέψουν ώστε να διασφαλίσουν πραγματικά τα δικαιώματα τους ανεξάρτητα με το αν θα υπογράψουν, με τη θέληση τους και όχι εκβιαστικά σε ένα τέταρτο, την μετακίνηση τους. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Οι μισθοί που έχουμε, οι όροι εργασίας κ αμοιβής, τα επιδόματα και οι ώρες δουλειάς είναι κερδισμένα με σκληρούς αγώνες όχι μόνο στην Wind, την Vodafone και την Victus αλλά σε όλο τον κλάδο και πανελλαδικά. Ότι μας “παραχωρούν” οι εργοδότες είναι εξαιτίας των σωματείων, των αγώνων, των νικών που είχαμε. Αυτό θέλουν να αποκρύψουν κ μας καλούν έναν-έναν.
Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έχουν υπογράψει να μην βάλουν την υπογραφή τους σε καμία παραίτηση και καμία σύμβαση και τους συναδέλφους που υπέγραψαν να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Μαζί θα συζητήσουμε τα πρακτικά και νομικά θέματα, θα αποφασίσουμε συλλογικά τι πρέπει να διεκδικήσουμε, μαζί θα βάλουμε τέλος στην πρακτική του ξεμοναχιάσματος και της τρομοκρατίας. Εμείς έχουμε την δύναμη κ μπορούμε να την επιβάλουμε όταν είμαστε οργανωμένοι συσπειρωμένοι κ αποφασισμένοι στα σωματεία μας.
Οργανωμένοι παλεύουμε για επιχειρησιακή και κλαδική σύμβαση. Απαιτούμε διασφάλιση των θέσεων κ των όρων εργασίας όλων. Καμία βλαπτική μεταβολή – καμιά απόλυση!
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();