πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" για το αδιέξοδο στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων (11.06.2019)

Χαλάνδρι 11.06.2019

Αγαπητοί συνάδελφοι

Έχουν περάσει 88 ημέρες (3 μήνες, δηλαδή, περίπου) από την εκλογή των συναδέλφων που θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, δεν έχει καταστεί δυνατό να εκλεγεί νέο Δ.Σ., αφού, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις των εκλεχθέντων, δεν επιτεύχθηκε η πλειοψηφία αυτή που θα δώσει την προεδρία σε έναν από τους δύο (2) υποψηφίους για τη θέση, ώστε να ακολουθήσουν και οι τοποθετήσεις στις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. (αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμίας κ.λπ.).
Σημειώνουμε εδώ ότι, για πρώτη φορά στις εκλογές του Συλλόγου, παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα. Και σε προηγούμενες αναμετρήσεις υπήρξαν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, όμως, σε όλες τις περιπτώσεις, με αμοιβαίες υποχωρήσεις για το κοινό συμφέρον, βρέθηκε λύση και λειτούργησε ο Σύλλογος. 

Τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι αρκετά και δεν εξαντλούνται μόνο στους συμβασιούχους, στους οποίους η μειοψηφία του προηγούμενου Δ.Σ. του Συλλόγου – και όχι μόνο – επικεντρωνόταν, εκμεταλλευόμενη καταστάσεις, κυρίως για πολιτικούς-κομματικούς λόγους και εκδίδοντας ανακοινώσεις – συλλογικές και παραταξιακές – οι οποίες δεν είχαν την ευρεία αποδοχή του συνόλου του Δ.Σ. και είχαν ως στόχο την προηγούμενη (και, προσφάτως, επανα-εκλεγμένη) διοίκηση του Δήμου…

Συνάδελφοι

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου πλησιάζουν. Και εκτός συνταρακτικού απροόπτου, θα φέρουν την οικογένεια, τη νοοτροπία και την πολιτική Μητσοτάκη, με εκ νέου προσφυγή στο δ.ν.τ. (ο ίδιος το έχει δηλώσει…), με απολύσεις στο δημόσιο τομέα – ήδη έχει αναφερθεί σε μείωση των εκτάκτων υπαλλήλων κατά 1.550 άτομα - (ο ίδιος και οι άλλοι… «Μητσοτάκηδες» το διατυμπανίζουν σχεδόν καθημερινά…), με φορολογική λαίλαπα κατά των χαμηλών στρωμάτων προς όφελος της ολιγαρχίας, την οποία ΔΗΘΕΝ θα πολεμούσε ο Συριζα, με…με…πολλά ακόμη.

Ο Σύλλογος οφείλει να λειτουργήσει. Για το καλό όλων μας. Είναι αχρείαστη η προσφυγή σε βοήθεια από τους καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές της ποε-οτα, εφόσον στο Καταστατικό του Συλλόγου δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με τέτοιου είδους «αδιέξοδα». Συνεπώς, η λύση θα πρέπει να δοθεί από τα ίδια τα μέλη που εκλέχθηκαν για το Δ.Σ.

Χρειάζονται συναντήσεις με τη διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο, για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών.

Χρειάζονται επισκέψεις του Συλλόγου στις υπηρεσίες του Δήμου (κεντρικές και απομακρυσμένες) – «μελανό» σημείο του προηγούμενου Δ.Σ. που αναλώθηκε (όχι η πλειοψηφία του, πάντως…) σε καταγγελτική πολιτική – προκειμένου να καταγραφούν προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Γι αυτό και το επαναλαμβάνουμε: Ο Σύλλογος πρέπει να λειτουργήσει. Έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η «πρΟΤΑση» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει την άποψή της, με τρεις (3) λύσεις:

- Κλήρωση για την ανάδειξη Προέδρου και στη συνέχεια, κλήρωση και για την ανάδειξη των υπολοίπων μελών σε θέσεις ευθύνης (αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμίας κ.λπ.)

- Ανάληψη της προεδρίας του Συλλόγου ΚΑΙ από τους δύο υποψηφίους, από ένα (1) χρόνο ο καθένας (με κλήρωση για το ποιος θα ξεκινήσει).

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτές οι παραπάνω δύο περιπτώσεις, προτείνουμε να υπάρξει μια νέα υποψηφιότητα από άλλο μέλος του νέου Δ.Σ., ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία αποδεκτό από τους υπολοίπους.

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();