πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Κινητικότητα: Προεκλογικό «φρένο» στις μετακινήσεις -Ποιοι εξαιρούνται

Ακόμη περισσότερη υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν επιλέξει να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον μέσω του β’ κύκλου κινητικότητας για το έτος 2018. Αν και για ένα σημαντικό κομμάτι των προς κάλυψη θέσεων έχουν υπάρξει αποφάσεις για το ποιος υποψήφιος θα επιλεγεί, η προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών «φρενάρει» και άλλο τις διαδικασίες.
Για μετατάξεις και αποσπάσεις του β’ κύκλου που βρίσκονταν εκκρεμότητα την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι θα προσφύγει στις κάλπες, υπήρχε η εκτίμηση ότι θα απαιτούσαν περίπου 2 μήνες για την υλοποίησή τους. Στην περίπτωση που χρειαστεί ένας μήνας (και κάτι… παραπάνω) από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, μπορεί να υπολογίσει κανείς ότι ένα καλό σενάριο είναι οι εν λόγω μετακινήσεις να ολοκληρωθούν στις αρχές του φθινοπώρου.

Απρόσκοπτα, πάντως, θα κυλήσουν οι διαδικασίες για μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και αφορούν μετατάξεις για αποδεδειγμένα ιδιαίτερους σοβαρούς λόγους υγείας και για συνυπηρέτηση συζύγων. Οι σχετικές εξαιρέσεις από την απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου προβλέφθηκαν με πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΕΔΩ).

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();