πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Σπάρτη: Αδέσποτα παραμένουν αλυσοδεμένα εν μέσω καύσωνα σε χώρο του Δήμου

Αθήνα 25-6-2019

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα (https://www.zoosos.gr/skylia-alysodemena-ston-ilio-sto-paranomo-dimotiko-kynokomeio-spartis-sto-ksirokampi-lakonias-vinteo/#axzz5rrqcyS9Q το οποίο αναφέρεται σε απαράδεκτες συνθήκες συγκέντρωσης και διαβίωσης ζώων συντροφιάς σε χώρο του Δήμου Σπάρτης ο οποίος, εμφανώς, δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις ενδιαιτήματος, θέλουμε να αναδείξουμε για πολλοστή φορά την έλλειψη πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την πλήρη εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.
Μόλις τον Νοέμβριο του 2018, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αραχωβίτης δήλωνε μεταξύ άλλων, «έχω καθήκον να παρέμβω προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία».
Μήνες μετά, αυτό που παρατηρείται σε όλη την χώρα είναι α) παράνομοι χώροι συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από Δήμους και ιδιώτες, β) η διαβίωση των ζώων αυτών σε απαράδεκτες συνθήκες, κάτι που συνιστά κακοποίηση. Όλα αυτά συμβαίνουν με την πλήρη ανοχή των αρμόδιων αρχών, την πλήρη απραξία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, αλλά και την ανοχή αυτής προς τα υπηρεσιακά στελέχη τα οποία συστηματικά δρουν με σκοπό την διαστρέβλωση και κατ’ επέκταση την μη εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.
Σε ένα κράτος δικαίου, η εφαρμογή της νομοθεσίας από όλους και για όλα, καθώς και η προστασία ανυπεράσπιστων πλασμάτων, θα έπρεπε να είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες. Δυστυχώς διαπιστώνεται περίτρανα ότι αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε κάθε περίπτωση παράβασης ή καταστρατήγησης της πρωτοποριακής νομοθεσίας μας που αφορά στην προστασία των ζώων, ο φορέας μας θα προσφεύγει, όπως κάνει διαχρονικά, σε όλες τις αρμόδιες και ανώτατες εισαγγελικές αρχές.

Με τιμή
ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ Ευάγγελος
Πρόεδρος Συ.Ζω.Σω.Ελ.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();