πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Koινωφελής: Δεν είναι υποχρεωτική η παράταση μέσω της ΚΥΑ (έγγραφο)

Μετά και τα σχετικά δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr, η περίφημη ΚΥΑ για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» (8/2018), υπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Τι συμβαίνει όμως με όσους έχουν ήδη απολυθεί; Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ (άρθρο 21, παρ. 2)) «στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων σύμβαση τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη του άρθρου 1 της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος» (σ.σ. δηλαδή αναδρομικά από τη λήξη της σύμβασής τους).

Ωστόσο, αν κάποιος από τους ωφελούμενους των οποίων οι συμβάσεις ξεκίνησαν να λήγουν από τις 10/6, έχει ήδη βρει εργασία, μπορεί να μην αποδεχθεί την παράταση.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();