πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά

Μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, σύμφωνα με το νέο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Ενισχύεται το σύστημα «ΑΤΛΑΣ, για την ψηφιακή αποτύπωση του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων.


Μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά. Αυτό δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του Υπουργείου. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός προηγμένου ψηφιακού περιβάλλοντος, η δραστική απλοποίηση των διαδικασιών και η αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών.
 
"Σήμερα, ξεκινάει με συγκεκριμένο διάγραμμα και πρόγραμμα το νοικοκύρεμα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας, είναι η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων «που ξεκινήσαμε την προηγούμενη περίοδο κυρίως για σημαντικές οργανωτικές αλλαγές που άλλαξαν τη φυσιογνωμία και τις υπηρεσιακές δυνατότητες των υπηρεσιών του υπουργείου. Από το 2015, κάποιες από αυτές ανακόπηκαν»,σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσηςφέρνοντας ως παράδειγμα το σύστημα της ψηφιακής αποτύπωσης του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων, το ονομαζόμενο «ΑΤΛΑΣ» ή ο «ΗΛΙΟΣ» με την ψηφιακή καταγραφή των συνταξιούχων.
Επίσης, αναφερόμενος στην διαφάνεια σε κάθε δράση και ενέργεια, είπε: «Ενδεικτικά, δρομολογούμε άμεσα την επανέκδοση σε μηνιαία βάση των στοιχείων του συστήματος "ΗΛΙΟΣ" για τις συντάξεις, που έχει διακοπεί, την αποκατάσταση και την έρευνα του ηλεκτρονικού μητρώου εκκρεμών συντάξεων και, ταυτόχρονα, την υλοποίηση της εντολής του Συνηγόρου του Πολίτη για τη δημοσιοποίηση και εμφάνιση του επανυπολογισμού των συντάξεων, διαμέσου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();