πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Κατάργηση 13ου, 14ου μισθού: Αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Το αίτημα προς την Κυβέρνηση

Προκλητική για τους εργαζόμενους αλλά και για το περί κοινού δικαίου αίσθημα, χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που κρίνει, οριστικά, όχι μόνο ως συνταγματική, αλλά και επιβεβλημένη την πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

«Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφαίνεται επίσης πως ο βασικός μισθός των Δημοσίων Υπαλλήλων εξασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Έτσι θεωρεί προφανώς όσους ζουν στο όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο πραγματοποιεί νομική στροφή 180ο και αλλάζει προηγούμενη απόφαση του Στ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που είχε κρίνει αντισυνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου Μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων επιβεβαιώνοντας δυστυχώς όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως η "Δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι τυφλή".

To κριτήριο δε αυτό, του αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σε σχέση μάλιστα με το όριο φτώχειας και εξαθλίωσης, δεν φαίνεται να λήφθηκε υπόψη σε εκείνες τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των ίδιων των δικαστών.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις είναι πολλές και μεγάλες».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αναμένοντας την καθαρογραφή των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, γνωστοποιεί ότι, όταν αυτό συμβεί, θα μελετήσει το σκεπτικό των αποφάσεων και θα κινηθεί ανάλογα, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς των Δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και Επιδόματος Αδείας, όπως ίσχυαν πριν την κατάργησή τους.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();