πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Άμεση νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου εσωτερικών για την κυβερνησιμότητα σε δήμους – περιφέρειες.

Νέο εκλογικό νόμο με κατάργηση της απλή αναλογικής, δυνατότητα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων, προανήγγειλε ότι θα προωθήσει άμεσα ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΣ. Ανέφερε μάλιστα ότι το ν/σ με τις αλλαγές στην απλή αναλογική στους δήμους θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουλίου.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του otavoice που είχε αναφέρει πριν τις εκλογές ότι η πρώτη κίνηση στο Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν η αλλαγή στον Κλεισθένη με στόχευση να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της πλειοψηφίας που δημιούργησε η απλή αναλογική. Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί πλήρως τις θέσεις των ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ που εξαρχής ήταν ταχθεί κατά του συστήματος της απλής αναλογικής.
Επίσης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επισήμανε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι «να υπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη και να γίνει το Δημόσιο στη συνείδηση των Ελλήνων μια απολύτως πετυχημένη υπόθεση εξυπηρέτησης της ελληνικής κοινωνίας».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();