πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ανάσα εκατομμυρίων για τον Δήμο και τους πολίτες της Λαυρεωτικής από την παραπαίουσα ΔΕΗ!

Μια σημαντική επιτυχία για λογαριασμό του Δήμου Λαυρεωτικής κατάφερε ο διακεκριμένος νομικός Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου και αφορά εκατομμύρια ευρώ που ο δήμος κινδύνευε να χάσει από τη ΔΕΗ.

Η θετική εξέλιξη είχε να κάνει με τη διαμάχη που υπήρχε ανάμεσα στον δήμο και τη ΔΕΗ αφού η τελευταία είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας την ακύρωση των πράξεων του Δήμου Λαυρεωτικής περί καταλογισμού σε βάρος της ποσών για δημοτικούς φόρους και τέλη.

Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Δήμο (με κυριότερη αυτή του εργοστασίου) δημιουργούσε υποχρεώσεις της Επιχείρησης ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ανά εξάμηνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το β' εξάμηνο του 2017 είχαν καταλογιστεί φόροι και δημοτικά τέλη ύψους 445.000 ευρώ.
Εφόσον το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την προσφυγή της ΔΕΗ, ο δήμος θα ήταν υπιοχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα αυτά τα οποία την τελευταία οκταετία ανέρχονται σε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.
Κάτι, που ευτυχώς για τους πολίτες της Λαυρεωτικής, δεν έγινε αποδεκτό. Βέβαια η... περιπέτεια θα συνεχιστεί αφού η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να προσβάλλει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας όμως όλα δείχνουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε επιστολή που απέστειλε ο Δρ Παπακωνσταντίνου προς τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά του κάνει σαφές ότι αφενός «το Δικαστήριο υιοθέτησε με την ανωτέρω απόφασή του το σύνολο των ισχυρισμών που προβάλαμε ενώπιόν του εκ μέρους του Δήμου σας», αφετέρου «πρόκειται ασφαλώς για θετική εξέλιξη που ενισχύει τη θέση του Δήμου στις εκκρεμείς συναφείς υποθέσεις που αφορούν το υπόψη θέμα»!
Σημειώνεται τέλος ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, έχουν εκδοθεί άλλες τέσσερις σχετικές αποφάσεις υπέρ του Δήμου Λαυρεωτικής και κατά της ΔΕΗ, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη αγκάθι στις δύσκολες ώρες που περνά η Επιχείρηση.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();