πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Επιτυχόντες 3Κ: Σε καταγγελία των Δήμων που δεν προχωρούν την πρόσληψή τους

Στο Συνήγορο του Πολίτη απευθύνθηκαν επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για την καθυστέρηση στην πρόσληψη τους από τους Δήμους, εκφράζοντας την αγωνία τους για το εργασιακό παρόν τους.

Στη σχετική ανάρτησή τους στο διαδίκτυο τονίζουν:

«Αγαπητοί Διοριστέοι.

Πέρασαν 2 μήνες από την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων και κανένας διοριστέος δεν έχει αναλάβει καθήκοντα.

Όπως γνωρίζεται οι φορείς έχουν την δυνατότητα παραλαμβάνοντας τα δικαιολογητικά σας να αναλάβετε υπηρεσία και έπειτα εντός τριμήνου να ολοκληρώσουν τον έλεγχο γνησιότητας.

Επίσης οφείλουν εντός 30 ημερών από την λήξη της κατάθεσης των δικαιολογητικών να σας διορίσουν.

Γνωρίζοντας ότι αρκετοί προσλαμβάνουν συμβασιούχους και κρατούν στις θέσεις σας άλλους εργαζόμενους με παράτυπους τρόπους, επικοινωνήσαμε με το Συνήγορο του Πολίτη.

Μας επιβεβαίωσαν ότι μπορούμε να κάνουμε αναφορά στους φορείς που δεν τηρούν τη νομοθεσία.

Η καταγγελία θα κατατεθεί από εκπροσώπους της ομάδας μας αναφέροντας τους δήμους και φορείς που δηλώνουν οι διοριστέοι, μέλη της ομάδας μας, ώστε να προσληφθούν το συντομότερο βάση της νομοθεσίας.

Να σας ενημερώσουμε ότι σε παλαιότερη αντίστοιχη προκήρυξη το 2004 περίπου, υπήρξε νέος δήμαρχος ο οποίος αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή αρνήθηκε να διορίσει τους επιτυχόντες προκήρυξης ΑΣΕΠ.

Μέσω δικαστικών προσφυγών δήλωνε ότι δεν αιτήθηκε ο ίδιος τους μόνιμους υπαλλήλους και δεν τους χρειάζεται. Το αποτέλεσμα ήταν να διοριστούν μετά από 2 χρόνια έχοντας χάσει 2 χρόνια εργασίας και μισθών.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε να διοριστούν όλοι, να βάλουμε τέλος στην διατήρηση των πελατειακών σχέσεων που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι δημοτικοί παράγοντες.

Αξίζουμε μια χώρα ίσων ευκαιριών με σταθερή εργασία σε όσους δικαιούνται με την αξία τους τις δημόσιες θέσεις εργασίας.»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();